Steak tartaar bieslookmayonaise met een verdrunken oester

Ingrediënten:
 400 gram ossenhaas
 20 gram sjalotten (kleine siepels)  5 gram kapperties
 10 gram bieslook
 1 eidooier
 10 gram grove mosterd
 olijfeulie
 peper en zolt

Warkwieze:

 Snie de ossenhaas in kleine blokkies (3 bij 3 mm) en doe dizze in een bekken (ofruumbakkie).
 Snipper/snie een sjalottie zo fien meugelijk en herhaal dit met de bieslook en de kapperties.

 Voeg alle sneden ingrediënten toe an de sneden ossenhaas en meng het deur mekaar.
 Maak het smeuïg deur de dooier en een scheut olijfeulie derdeur te mengen.

 Maak het gehiel op smaak met peper en zolt naor eigen inzicht.
 Laot alles ongeveer een kwartiertie staon en pruuf dan nog ies. Eventueel extra op smaak brengen.

Bieslookmayonaise

Ingrediënten:

 40 gram varse bieslook
 2 eidooiers
 30 gram witte wienazien  30 gram gladde mosterd  4 druppels worcestersaus  4 dl arachide-eulie

Warkwieze:
 Doe de bieslook, dooier, azien en worcestersaus in een keukenmixer/blender en zet dizze an zodat de bieslook hakt wordt. Voeg dan al dreiend druppelsgewies de eulie toe totdaj de gewenste dikte hebt van de mayonaise.
 Maak het eventueel hoger op smaak met peper en zolt.  Aj het lekker vindt koop dan een paar oesters (ien per persoon) bij een goeie visboer. Lichtkaans moej ze bestel- len.
 Steek de oesters lös en maak ze lös van de schelp.
 Schenk drie borrelglassies vol met gin.
 Doe de oesters zunder de schelp in een bakkie en giet hier twei van de glassies gin op en laot dizze ongeveer 10 minuten staon. Drink de daarde lekker zölf op.
 Dresseer alles mooi op een bord, eventueel met wat salade.