De jubileumtour Niet veur Mietjes van Mooi Wark giet op 25 meert in de Bonte Wever in Assen van start. De Drentse boerenrockband bestiet 25 jaor. Zij reist het hiele laand deur, aj wilt weten waor ze speelt mooi even op heur website kieken. Naost Mooi Wark treedt op 25 meert ok Frans Bauer, dj Danny Blom en de band De Wethouders op.

Het Drèents Liedtiesfestival (DLF) wordt veur de zesde maol organiseerd met as doel het schrieven, oetvoeren en vastleggen van neie Drèentstaolige kwaliteitsmeziek. De organisatie -Stichting REUR- rop alle mezikaanten en tekstschrievers van Drèentstaolige meziek op um liedties in te sturen.

Zaoterdagmorgen 11 febrewari deden der 35 deelnemers mit an de allereerste repetitie van het neie koorproject Zing-inn Drentstalige Liedties op Tournee. Onder leiding van Jan Smale giet dit projectkoor in zaal Meursinge in Börk an de slag um neie Drentstalige liedties in te studeren.  De leste koormappen mit liedteksten en oefen-cd bint nog te koop bij het Huus van de Taol in Beilen. Der is met name nog ruumte veur mannenstemmen. Veur de finale op 18 meert kuj kaorties in veurverkoop halen bij het Huus van de Taol. Zij kost dan 5 euro i.p.v. € 7,50

Daniël Lohues is drok bezig mit een neie plaat! In het veurjaor komp Moi uut, een elpee mit liedties die in hij an de keukentaofel in Erica emaakt hef. Van febrewari tot juli toert Daniël mit zien gelieknamige theaterveurstelling deur het laand.


Het Stempalet uut Peize hef het Drents Liedtiesfestival ewunnen. De afgelopen maond zungen twaalf groepen uut hiel Drenthe in drie spannende veurrondes de longen uut heur lief um een plek in de finale te behalen. Der bleven uuteindelijk drie kanshebbers over. De twee aandere finalisten waren de kiender van Zing eens Aa uut Rolde en het Toonkunstkoor uut Emmen. Tijdens het Drents Kinderliedtiesfestival zungen kiender liedties van het muziekpakket Het Jaor Deur. Dit pakket bestiet uut twintig spiksplinterneie Drentse kienderliedties die over de hoogtijdagen veur kiender gaot. RTV Drenthe en het Huus van de Taol warkten samen an het Drents Kinderliedtiesfestival.

 

 

 

Vanof zaoterdag 3 december op tillevisie: het Drents kinderliedtiesfestival! Kiender uut Drenthe zingt neie Drentse kienderliedties over de biezundere dagen in het jaor. Josien van Beek, Erwin Hiddingh en Bert Rossing zit in de jury. Zij beoordeelt de liedties en kiest elke oflevering een finalist. In drie spannende veurrondes probeert de kiender een plek in de finale te bemachtigen. Maar daor is slechts plek veur drie finalisten! Zaoterdag 3 december um half 8 op RTV Drenthe! De volgende uutzendings bint op 10 december en 17 december en de finale is op 24 december.

Op 12 november is het allereerste Drentse kinderliedtiesfestival Het Jaor Deur openeumen deur en bij RTV Drenthe. Uut elke Drentse gemiente deden der kiender mit en wat wàs het spannend. Wie de uuteindelijke winnaar is eworden is vanzelf bekend, maar dat gauw lekker nog lange niet verklappen! Gao maar kieken in 3 december, 10 december, 17 december en de finale op 24 december, want de veurrondes en de finale bint dan op RTV Drenthe te zien. Wie het kinderliedtiesproject Het Jaor deur wil bestellen, kan terecht op www.drentheboeken.com

De Dutch Country Music Association (DCMA) hef vier Drentse artiesten nomineerd veur een countrypries. Bij de genomineerden heurt Rik Vinke en Suzanne en Linda Kannegieter. Zij wunnen in de ofgelopen twee jaor het Drents Liedtiesfestival.

Zij bint nomineerd veur de titel Meest belovende act van het jaar. Kiek veur de aandere genomineerden.

Pagina 1 van 11