Het eerste exemplaar van Snuustern in Drenthe’s natuur en cultuur is voor zowel Sonja van der Meer (directeur Drents Landschap) als voor Marieke Vegt (directeur Kunst & Cultuur). Een hooivork komt er aan te pas om het boek coronaproof te kunnen presenteren.

In de laatste week van oktober zou het nieuwste boek van Jan van Ginkel tijdens het evenement Koester Drenthe gepresenteerd worden. Honderden vrijwilligers van natuur-, cultuur- en erfgoed-organisaties zouden een geweldige dag hebben. Zouden … want Koester Drenthe is doorgeschoven naar april 2021. Uitgeverij Het Drentse Boek van het Huus van de Taol vond dat de geboorte van Snuustern in Drenthe’s natuur en cultuur niet langer uitgesteld kon worden.

In zijn boek neemt Jan van Ginkel de lezers mee op zijn ontdekkingstochten in de natuur en cultuur van Drenthe. Hij leidt ons naar de ooievaars in De Wijk, een heidekoetje in Schipborg en naar de schunnige stinkende paddenstoel langs het Oranjekanaal. En ook is er ruimte voor een gedicht van Roel Reijntjes en voor de tekeningen van Siemen Dijkstra. Jan van Ginkel hoopt dat de lezer van Snuustern in Drenthe’s natuur en cultuur met een opener blik door Drenthe wandelt.

Het is vrijdag 30 oktober 2020. In de huiskamer in Orvelte komt Jan met de hooivork de kamer in. Daarop liggen de eerste twee exemplaren van zijn boek. Sonja van der Meer pakt er één af en daarna Marieke Vegt. Uitgever Bert Rossing van Het Drentse Boek filmt alles coronaproof voor al die mensen die er niet bij mochten zijn. Op Facebook en Youtube van het Huus van de Taol is de presentatie nu ook te zien.

Op vier november wordt het boek bij de laatste boekhandels van Drenthe afgeleverd. Vanaf dan dus overal te koop voor € 19,95 of te bestellen in onze Webshop.