Huus van de Taol zoekt toneelgroepen die in juni 2021 aan het Drentstalige eenakterfestival Kört&Goed willen meedoen. Deze keer niet binnen, maar in de openluchttheaters in Drenthe.

Voor maart 2021 stond het eenakterfestival op de kalender. Maar de anderhalvemeterregel voor en op het podium is in veel dorpshuizen en zalen niet goed te handhaven. Daar is meer ruimte en frisse lucht voor nodig. En dus hebben we besloten om het festival te spelen daar waar er wel ruimte en frisse lucht is: in de openluchttheaters van Drenthe.

Uitgerekend dit jaar was er een grote cursus ‘eenakters schrijven’ opgezet. Met tien nieuwe toneelstukken als resultaat. De planning was om deze in maart 2021 tijdens Kört&Goed te laten spelen. Dit om het Drents toneel te stimuleren. Ze zijn niet geschreven met coronaregels in het achterhoofd. Toch zijn ze prima geschikt om in de zomer in het openluchttheater te spelen. Ook een vrijscène kan heel best… op afstand! ’t Is gewoon een extra uitdaging voor de regisseurs!

Op onze site staan de nieuwe eenakters. Toneelverenigingen en andere groepen toneelspelers kunnen zich tot 1 december aanmelden voor Kört&Goed door een mail te sturen naar info@huusvandetaol.nl. De keuze voor een Drentse eenakter staat vrij. Zelfgeschreven stukken of Drentse klassiekers zijn ook welkom.

Binnenkort maken we bekend in welke openluchttheaters de drie  voorrondes en de finale zullen zijn.