Het Huus van de Taol presenteert zijn nieuwe website: hierop laten wij als Drentse streektaalorganisatie op een frisse, overzichtelijke en aantrekkelijke manier zien wat ons werk precies inhoudt.

Op de website zijn onze vijf werkvelden te vinden: Taal, Literatuur, Drents leren, Onderzoek en Op de planken. Verder is er een agenda met activiteiten en is het laatste nieuws op streektaalgebied te vinden. Naast informatie over het Drents is er een webshop met leuke Drentse cadeautjes en boeken, kun je filmpjes van schrijvers bekijken en kun je zien wie de medewerkers en het bestuur zijn.

Met de nieuwe website zet het Huus van de Taol een belangrijke stap richting de toekomst. Renate Snoeijing, directeur van het Huus van de Taol: “Naast het helemaal vernieuwde ontwerp is de belangrijkste verandering dat onze website nu ook een Nederlandstalige variant heeft. Zo zijn we beter zichtbaar én vindbaar voor mensen die zelf niet (zo goed) Drents lezen en schrijven. Alle informatie is nu ook beter gerangschikt, dus bezoekers kunnen sneller vinden wat ze nodig hebben. Wij zijn er van overtuigd dat we met deze website nog meer mensen warm kunnen laten lopen voor het Drents!”.

Het ontwerp van de nieuwe website is gemaakt door Villa5 uit Dalen. De techniek kwam voor rekening van StandOut uit Ommen.