Voor de tweede keer is er in de Meertmaond – Streektaolmaond een nieuw kinderboek gepresenteerd. Het is ondertussen al uitgereikt aan ongeveer 200 voorlezers, die van plan waren om op de basisscholen voor te lezen. De kinderboeken zijn bedoeld om lezen te verleiden eens een Drents verhaal voor te lezen. Het verhaal is standaardtaal, maar de dieren tokken en tjilpen in het Drents.

Hannes en Hannie zijn twee ondernemende kipjes, of nee, eigenlijk een hen en een haan. Het boek is geschreven door Greet Beerman en geïllustreerd door José Prins, allebei uit Borger.

Greet Beerman heeft zelf twee kippen, waar ze veel plezier van heeft. Dát, met een beetje fantasie, werden spannende verhalen voor kleine kinderen. De speelse tekeningen erbij zorgen ervoor dat kinderen zich nog eenvoudiger in kunnen leven.

Hannes is een stoere haan, hij is wel eens wat roekeloos, dat ook. Al muggend happend belandt hij onder een auto, of met z’n koppie onder een steen, of meer van dit soort hanengedrag. En Hannie? Hannie is geen volgzaam kippetje, oh nee. Zij gaat er ook graag op uit, ook zonder Hannes. Zo komt ze in het luilekkerland van de boerin terecht, de kelder. En ja, wat daar voor lekkers te vinden is….? Gelukkig lopen de avonturen van de twee altijd goed af. Met dank aan de 50 musjes die uit één snaveltje praten en de boer en de vrouw.

Hannes en Hannie is nu te bestellen via onze webshop.

Het boek van vorig jaar, Fransje Piepelaar, is ondertussen ook vertaald in het Achterhoeks, dus ook daar is belangstelling voor deze kinderboeken.