Bestuursvoorzitter van het Huus van de Taol Emko Dolfing geeft de voorzittershamer door aan Roel Barkhof.

Dolfing: ‘An een val op het ies van ‘t winter he’k zoveul klachten overholden, dat mien gezondheid het op dit moment niet toelat um mij vol in te zetten veur het Huus van de Taol’.

Dolfing was sinds januari 2019 voorzitter van de streektaalorganisatie.

Emko Dolfing bestuur Huus van de Taol Het Drentse BoekRoel Barkhof Huus van de Taol Het Drentse Boek bestuur

Met Barkhof haalt het Huus van de Taol een ondernemende voorzitter in huis met veel ervaring in Noord-Nederland, die zijn weg in de bestuurlijke wereld goed kent. Hij werkte als journalist bij verschillende kranten in de regio, was verslaggever bij Radio Drenthe en één van de grondleggers van TV Drenthe, waar hij diverse functies bekleed heeft. Sinds 1998 is hij actief als zelfstandig ondernemer op het gebied van communicatie, public relations en informatievoorziening bij de overheid en in het bedrijfsleven.

Renate Snoeijing, directeur van het Huus van de Taol: ’t Is spietig daw al zo rap ofscheid nimmen moet van een betrökken veurzitter as Emko Dolfing. Gelukkig hew in Roel Barkhof een goeie opvolger vunden met veul ervaring in het bedriefsleven en een goed netwark in de politiek’.

Barkhof begint in januari 2022 officieel aan zijn rol als voorzitter, maar zal de komende tijd al wel bij een aantal activiteiten aanwezig zijn.