Online voorlezen in de Meertmaond Streektaolmaond

Maart is altijd dé maand van het voorlezen in het Drents op de basisscholen. Onze vrijwilligers bezoeken de scholen en brengen tijdschrift Wiesneus mee voor alle kinderen waar aan voorgelezen wordt. Dat gaat dit jaar net even anders: via YouTube en  www.wiesneus.nl kunnen leerkrachten tóch een Drents verhaal de klas in halen met voorleesfilmpjes in één van de varianten Drents.

De Wiesneus, het tijdschrift veur basisschoolkinderen van 4 tot 12,  heeft dit jaar het thema In Beweging en wordt wél gewoon gebracht. Het staat weer boordevol verhalen, gedichten, liedjes, spelletjes, puzzels en een lekker recept. De prachtige illustraties zijn van Natascha Stenvert, Anneke Bloema en Hilde Koop en maken het geheel nog mooier.

Wiesneus is een mooi voorbeeld van Nedersaksische samenwerking: ook kinderen in Groningen, Overijssel en de Achterhoek krijgen een Wiesneus in de eigen streektaal. En verder zijn de liedties Stoplocht en 1234-Daogse  in de streektaolen van die provincies uitgekomen!

Nieuw is dit jaar de lesbrief voor leerkrachten, die er voor zorgt dat het Drents elke dag van maart een plekje in het lesprogramma kan krijgen. De lesbrief en de link naar de filmpies zijn te vinden op www.wiesneus.nl . Onder de tegel Veur olders en lesgevers staan de links.