Prijswinnaars Wiesneus 2021 bekend!

‘As een bok op de haverkist veur de priezen’, dat schreef één van de kinderen die het Drentstalig tijdschrift Wiesneus heeft gekregen.

Tot 25 april konden de oplossingen van de puzzels en de ingekleurde kleurplaten ingeleverd worden: bijna 250 kleurplaten kwamen er binnen en voor beide puzzels meer dan 500 inzendingen! Uit al die inzendingen zijn drie winnaars gekozen:

De oplossing van de woordzoeker was ‘Meer bewegen begunt mit minder te zitten’. En dat had  Tygo Steenwijk uit Assen goed!

De invulpuzzel had als uitkomst het woord ‘speulen’. Dat wist Stefan Boontje uit Emmen ook, daarom heeft hij met zijn inzendig ook een tablet gewonnen.

Uit alle mooie kleurplaten kon de jury bijna geen keuze maken, daarom is besloten twee winnaars te kiezen: Sten Gils uit Beilen wint de tablet en met een eervolle vermelding krijgt Niek Scheerhoorn uit Koekange een mooi boekenpakket van het Huus van de Taol.

Prijswinnaars krijgen persoonlijk en via hun school bericht. Kijk voor de digitale Wiesneus op www.wiesneus.nl! Daar vind je naast de Wiesneus van dit jaar nog veel meer liedjes, verhalen en gedichtjes in het Drents.