Basisschoel

20 okt 2015

Op de basisschoelen in Drenthe wordt op de volgende manieren aandacht an het Drents besteed:

  • In de meertmaond wordt er deur vrijwilligers van het Huus van de Taol veurelezen op schoelen die dat op pries stelt.
    Alle basisschoelen wordt in september dervan op de hoogte ebracht dat zij in de meertmaond van het volgende jaor Drentse veurlezers op schoele kunt verwelkomen.
    Miestal zal de Taolschulte van de gemiente dit veurlezen coördineren. An alle veurgelezenen wordt het tiedschrift Wiesneus uutedield.
  • Basisschoelen kunt het lespakket Krummels bestellen. Drie multomappen ( onder- midden- en bovenbouw) vol mit verhaalties, liedties, gedichies en lessuggesties. Het pakket kost 50 euro en is te koop bij het Huus van de Taol.
  • Basisschoelen kunt de leskist Speulenderwies lienen. In dizze krat spellegies, veurleesboekies en praotplaten. Het is een mooie anvulling op een project Drents.
  • Het project Peter en de Wolf in het Drents is speciaal ontwikkeld veur basisschoelen.
  • In groep 8 van de basisschoel kunt warkwinkels Drents egeven worden. De kiender leert meer over de Drentse Taal.
  • Het liedtiespakket Jamero ( cd's + boek) is te koop bij het Huus van de Taol.

 

Lezings en workshops
Op zakelijke olderaovends verzörgt de metwarkers van het Huus van de Taol lezings. Olders vindt dat over ’t algemien aordig schier. Der wordt niet allén informatie andragen, maor ok veurbeelden geven, verhalen verteld en meziek belusterd tiedens zo’n lezing. Workshops verzörgt het Huus van de Taol veur hiel verschillende groepen.