Behalve dat zij heur hart an het onderwies verpand hef is Monique Immink ok verknocht an streektaol. As jonge, ankommende lesgever, wet ze dat streektaol een goeie plek in het underwies verdient en dat kinder baat hebt bij meertaoligheid. Tijdens heur stage van de pabo- opleiding an de Stenden Hogeschool in Emmen hef ze bij OBS De Viersprong in Klazienaveen ok Drentse lessen geven. Wat heur dref en wat heur ervaringen met die Drentse lessen bint, hef Monique Immink opschreven in het boek Juf, ik kan geen Drents - ik ben ABN. De titel verwes naor een uutspraak van een leerling van heur. Het eerste exemplaar van Juf, ik kan geen Drents - ik ben ABN, is op 21 juni overhandigd an burgemeester Eric van Oosterhout van de gemiente Emmen. De boekies zult deur de Taalschultes an alle basisschoelen worden uutereikt. Veur geïnteresseerden is het boek ok verkriegbaar bij het Huus van de Taol.

Het is altied mooi um het over het Drents te hebben. En aj toch wachten mut op het eten, wat is der dan mooier um te kieken welke Drentse woordan aj allemaol kent.
Tien placemats in een pakkie veur € 2,50. Vanwege het grote formaat, betaal ie wel meer verzendkosten. Maar aj der 8 bestelt, hoej die al niet meer te betalen .... Ie kunt ze ok gewoon in het Huus van de Taol in Beilen kopen! Kiek op www.drenthecadeaus.nl of direct naor de placemats

Ondertussen is Zinnig nummer 3 alweer uutekomen en naor de boekhandels ebracht. In dit eerste jaor kieze wij iedere keer boekhandels uut die de Zinnig gratis mugt verspreiden, as zij maar een beetie reclame maakt veur oons neie tiedschrift. Dizze keer is o.a. Bruna Westerbork an de beurte. De boekenverkoopster is der in elk geval barre bliede mit.

Floor uut Assen hef een slabbegie veur een schoon tutebekkie. Het slabbegie vangt niet alles op, maar dat mag de pret niet drukken. Slabbegies bint te koop op de webwinkel www.drenthecadeaus.nl en in het Huus van de Taol.

Zinnig 3 is uut!

12 juni 2017

Zinnig nummer drie is uut! Oons neie tiedschrift stiet weer boordevol mit interviews, Drentse proza en poëzie, baste columns, informatie over de Drentse taal, puzzels, strips en een recept. Vanof volgende week te koop in de boekhandels en bij het Huus van de Taol veur € 3,95. Abonnees kunt het tiedschrift ok downloaden via de app. Binnenkort kuj hier meer informatie over vienden op oonze website. Een abonnement op Zinnig kost € 19,50 en daor kroej hum 6x veur in de bus. Belangstelling?

Natascha Stenvert is al landelijk bekend vanwege de Kolletje boeken. Wij bint slim wies mit Natascha, want zij mak al een paar jaor de illustraties in de Wiesneus en zij tiekent een strip in het neie blad Zinnig. Maar nou hef zij ok veul wark verricht veur een landelijke kruidenier die de kiender op het gebied van ruimtevaart wiezer wil maken. André Kuipers speult hierbij een belangrieke rol. Natascha hef alle illustraties veur de jonge kiender die mit André het astronautje te maken hebt onder heur hoede ehad. Veur de oldere kiender deed Sander Koenen dat. (Een Grunniger!) Wij viendt het barre mooi veur Natascha en wij hoopt dat de actie een groot succes wordt. Kiek ok op de website van André het astronautje.

De prieswinnaars van de Wiesneus hebt heur pries ehad! Eva uut Bunermond, Lucas uut Assen en Koert uut Grolloo waren barre wies mit heur cadeaus. Wij fielsieteert ze van harte mit de priezen!

Der hangt weer een neie expositie in het Huus van de Taol. Dizze keer lat Jet de Wilde een deel van heur wark zien. Wij kent Jet de Wilde van heur prachtige illustraties in de kienderliedtiespakketten Jamero en Het Jaor Deur. Kom gerust ies kieken in het Huus van de Taol. Wij bint tijdens kantooruren lös.

Pagina 1 van 31