Maar liefst 800 inzendingen kwamen der binnen naor anleiding van de puzzels uut de Wiesneus van 2017! Een geweldig resultaat!  25.000 Wiesneuzen bint der in de meertmaond-streektaalmaond uutedield an basisschoelkiender. Dank an al die vrijwilligers die onvermeuibaar aal maar weer op pad gungen um in het Drents veur te lezen! Zij kriegt van oons een kleine attentie as dank. Maar dan nou de oplossingen!

Jeichien Helder-Boerma (77) is woensdag benuumd as Lid in de Orde van Oranje Nassau. Naost al heur vrijwilliger activiteiten is Jeichien ok keurnoot van het Huus van de Taol in de gemiente Noordenveld. Zij organiseert o.a. veurleesmorgens in het Drents. Wij fieliesteert Jeichien van harte mit heur lintie!

 

Het Europees Bureau veur Kleine Talen (EBLT) viendt dat Nedersaksische streektalen schoelvakken mut worden op de basisschoele. Zij hef hierover een brief eschreven an informateur  Edith Schippers. Het EBLT grep het maken van een nei kabinet an um hier aandacht veur te vraogen. Zij wilt ok graag dat der een landelijke coördinator komp die zich drok mak um de erkende regionale talen levend te holden. Henk Bloemhoff die as bestuurslid is van het EBLT, zeg dat het mooi zul wezen as de aanpak van het Nedersaksisch op schoelen samen opepakt zul worden. .

 

Op 27 april en 28 april is het Huus van de Taol dichte.

RTV Drenthe komp mit een eigen podium op het TT festival in Assen. Het podium stiet an de Jan Fabriciusstraote en begunt op donderdagaovend 22 juni. Zaoterdagaovend stiet in het tieken van streektaal mit o.a. Bezik, Rik Vinke en Bert Hadders en de Nozems.

Zinnig nummer twee is uut! Vanof volgende week in de Drentse boekhandels. Interviews met Eric van Oosterhout, de neie burgemeester van Emmen en Agnes bekend van Boer zoekt vrouw. Wieder nasot de bekende columns, een neie column van Hans Katerberg, puzzels, stripverhalen, Drentse proza en poëzie en vanzelf weer een overheerlijk recept! Aj hum nog niet hebt, dan moej der maar ies rap achteran! Ie kunt vanzelf ok een abonnement nemen. Dan kriej hum elke twee maond in de bus!

De winnaars van de streektaalpuzzel van het Dagblad van Noorden bint bekend. In de krant stund vermeld dat de uutslagen op 17 april bekendemaakt zulden worden, maar dat was Tweede Paosdag en dan komp der ja hielemaol gien kraant!  Maar hier is ie dan. De zin die aj vienden mussen was: Gao je dreumen achternao zie weet de weg. Het was gien gemakkelijke puzzel, want van de 225 inzendingen die binnenkwamen, waren der een beste koppel fout. De priezen zult bij de winnaars an huus bezorgd worden.

De Rijksuniversiteit van Grunnen wil uutzuken of meertaligheid mitwarkt an het gezond older worden. Daorveur wordt vrijwilligers ezöcht die mitdoen wilt an een underzuuk hiernaor. Dat underzuuk bestiet uut het invullen van vraogenliesten en het mitdoen an twee testen: een geheugentest en een attentietest. Zij vraogt lu die as older bint as 65 jaor.

Pagina 1 van 30