Daor staot ze te wachten in deuzen, viefentwintigduzend Wiesneuzen! Te wachten totdat ze deur de veurleesders in de meertmaond wordt uutedeeld an basisschoelkiender in de provincie Drenthe. Wij bint der barre wies mit dat der aal meer schoelen mitdoet an dit veurleesfestijn in de meertmaond! En wat is het weer een mooi bladtie eworden!

Op 1 meert bestiet het Huus van de Taol tien jaor! Dat gaore wij vieren vanzelf! Op 4 meert is der van 10.00 - 16.00 uur een gezellig Lös Huus in het gemientehuus van Beilen, want daor wone wij!
Ie bint allemaol van harte welkom! Kiek maar ies op het programma. Der is vaste wat veur oe bij!

An het Ienakterfestival dat op 3 meert van start giet doet tien groepen mit. Volk van Grada (Emmen), Kruudmoes (Klazienaveen), Rederiekerskamer Börger, Toneelgroep Zwiggelte, Groep Wim Ensing, UDI (Runerwold), De Kring (Holthe), Crescendo (Gieterveen), ADO (Nörg) en Toneelveriening WDOB uut Een. De veurrondes bint in Nörg in de Brinkhof op vrijdag 3 meert, in Noord-Slien bij Wielens op zaoterdag 11 meert en in Alteveer in de Alke op vrijdag 17 meert. De finale van Kört&Goed 2017 hol we weer in Ogterop in Meppel en wal op zaoterdag 25 meert 2017. Kaorten kuj risserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bellen mag ok: 0593 371010. Kaorten kost € 7,50 veur de veurrondes. Veur de finale kost ze tien euro.

Bi 'j al Huusvriend? Of Huusvriend Plus? Kiek hier maar ies. Aj op oons Lös Huus koomt kriej een mooi kedogie aj Huusvriend van het Huus van de Taol wordt!  Dan steun ie oons wark op een  geweldige manier! Maar ie hoeft niet te wachten tot 4 meert heur! Klik hier maar ies!

Op 1 meert besteeit ’t Huus van de Taol tien jaor en daorom hew op zaoterdag 4 meert een jubileumfeest, een Lös Huus in ’t gemeeintehoes in Beilen. Elkeneein is vanzölf van harte welkom om even an te kommen en te kieken waw die dag almaol dooun. Eein van de programma-onderdelen op 4 meert is Loketpoëzie.

Het Huus van de Taol in Beilen viert het tienjaorig bestaon. Op 1 meert 2007 gungen Maondblad Oeze Volk, Stichting Het Drentse Boek en Stichting Drentse Taol saomen wieder under de naom Huus van de Taol. Het 10-jarig bestaon wordt vierd op zaoterdag 4 meert met een Lös Huus. Het Radio Drenthe-programma Hemmeltied is der met een live uutzending tussen 10.00 en 12.00 uur.

De Tamboer in 't Hoogeveine bestiet 50 jaor en dat viert zij o.a. deur een Drentse morgen te organiseren.  Een morgen waoraj genieten kunt van mooie Drentse verhalen, gedichten en muziek. Gasten bint: Heeren Oud-Zuid, Harm & Roelof, Jan Veenstra en Marga Kool. Aj der henne wilt kuj dat via De Tamboer regeln.

 

Wij bint verrast en bliede mit de enorme toestroom an cursisten veur de Drenthecursus van het Huus van de Taol! Waren der dit seizoen al een spellingcursus in Annen en een Drenthecursus in Wapservene, op 3 febrewari begunt der een Drenthe cursus in Nijeveen. Dizze is hielemaol vol. Op 6 febrewari begunt der zowel in Börk as in Beilen een Drenthecursus. Allebeide vol! In Gastern is dizze maond een Drenthecursus van start egaone en op 14 febrewari begunt der een Drenthecursus in Hollandscheveld. Hier is nog veur enkele cursisten plek. Wieder is men in Nei Roon barre drok bezig um een cursus op te zetten. Aj een kluppie bij mekare hebt van minimaal tien personen, bel mit het Huus van de Taol (0593 371010) en wij regelt de cursus veur oe.

Pagina 1 van 26