NEIE 'DRENTHECURSUS' EN 'DIEPER DEUR DRENTHE'-CURSUS. DOE MET AN!

DRENTHECURSUS IN VALTHE

Het Huus van de Taol organiseert op woensdagen in jannewari, febrewari en meert 2019 in Ons Dorpshuis in Valthe een Drenthecursus. Het is een cursus van acht lesaovenden over de Drentse taol, cultuur en geschiedenis. De cursus kost 65 euro (inclusief cursusboek) Dizze cursus is net zo interessant veur de geboren Drenten as veur de neikomers in de provincie. De cursus wordt geven deur een deur het Huus van de Taol opgeleide docent. Onderwarpen die an de orde koomt bent vanzelf de Drentse taal, maar ok de geschiedenis van de Drentse taal, de overienkomsten en verschillen tussen het Drents en het Nederlands, an gebruken en gewoontes en an de Drentse literatuur en meziek. Kortom: een leerzame, maar ok barre gezellige cursus.

Der is nog plek veur een klein aantal deelnemers. Anmelden veur de cursus kan via tillefoonnummer 0593-371010 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aj nog meer informatie wilt kuj ok contact opnemen met het Huus van de Taol.

CURSUS DIEPER DEUR DRENTHE IN NIJEVEEN

Op donderdagaovend 10 jannewari begunt bij voldoende anmeldings de negendelige cursus Dieper deur Drenthe in de gereformeerde kark van Nijevene. Dizze cursus giet wat dieper op de stof in as de Drenthecursus, die veul meinsen veurofgaond an dizze cursus volgt. Mar zunder die veurkennis is de cursus ok prima te volgen. De cursus is schreven in de zeuven varianten van de Drentse taal, zodaj ok kennis maakt met het Drents uut aandere gedeeltes van de provincie. Onderwerpen bint:  taal, literatuur, streektaalmuziek, rouwen en trouwen, koken, veldnamen, spellegies, beelden en geschiedenis. De cursus kost 80 euro p.p. (inclusief cursusboek). Aanmeldings veur de cursus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0593 371010. Der is nog plek!