WoordWaark - Kwis die veurspelt waor aj vort komt!

Neisgierig naor hoe je Drèents klinkt? De app van WoordWaark kan an de hand van je uutspraak veurspellen waor aj vort komt binnen het Nedersaksische taolgebied! Je huuft allent maor an te geven hoe aj een tiental woorden uutspreken zult in je eigen streektaol. En de app warkt veur het Drèents, Grunnegs en de aandere varianten van het Nedersaksisch die proot wordt in Nederland. Volg de stappen en doe met!

  1. Gao naor WoordWaark en start de kwis
  2. Kies veur elk woord de variant die het dichtst bij je eigen uutspraak ligt. Deur links op de play-button te klikken, kuj de variant ok afspeulen. Deur links op het vinkje te klikken, kuj de variant kiezen die aj zölf het meeste gebruukt.
  3. Maak een opname van je eigen uutspraak deur op het microfoontie te klikken. Druk op 'volgende' as de opname goed lukt is.
  4. Herhaal stap 2 en 3 veur alle tien de woorden.
  5. Vul je leeftied en geslacht in en gao deur naor de veurspelling.
  6. Op de kaort wordt angeven waor de app denkt daj vort komt. Links staot de drie plaotsen die het miest veur de hand ligt.
  7. Belangriek: selecteer op de kaort waor aj écht vort komt (ok as de veurspelling klopt) en druk op versturen. Zo kan WoordWaark de veurspellingen in de toekomst verbetern.

 

Stief bedankt veur het metdoen!