Meer promotie - Huus van de Taol

Laot de winter mar komen! Honderd neie Koppakkings zit te wachten op heufden um warm te holden! Te koop bij het Huus van de Taol veur € 9,95 en via de webshop www.drenthecadeaus.nl

De Drentstalige cantorij Metandoen wordde bijna tien jaar geleden opericht um mit te warken an Drentstalige karkdiensten. Dat doet zij zo'n acht keer per jaor. Daor bint ok vaak radiodiensten bij die deur RTV Drenthe wordt uutezönden. Het koor stiet onder leiding van Jacques Bolhuis uut Rolde en zij rippeteert ien keer in de veertien dagen op dinsdagaovend in het Huus van de Taol. An het lidmaatschap van dit koor bint gien kosten verbunden, allent de reiskosten bint wel veur eigen reken. Het ledental is o.a. deur vergriezing de leste jaoren teruge-elopen van dartig naor zo'n twintig leden. As het oe wat lek um mit te zingen, neem dan ies contact op mit de dirigent via tillefoonnummer 0592-242378 of bel even mit het Huus van de Taol (0593 371010)

 

De warkgroep Drentstalige Karkdiensten is een actieve warkgroep binnen het Huus van de Taol. Zij organiseert karkdiensten in het Drents, gaot seins zelf veur en zij vertaalt ok biebeldelen.Op dit moment is de vertaalgroep bezig mit het naor het Drents overzetten van het boek Exodus.Een aander deel van de warkgroep warkt an het vertalen van karkelijke liedern. In het verleden is de bundel Psalms en gezangen in Drèents uutekomen, mar dizze papieren uutgave is hielemaol uutverkocht. Alle liederen uit Psalms en gezangen in Drèents bint wel beschikbaar via de website van het Huus van de Taol.  Daoran bint in 2013 nog ies een kleine honderd karkliedern toe-evoegd. Deur de noeste arbeid van de warkgroep bint der onlangs nog weer ies honderd liedern eplaatst.

Op woensdag 11 oktober wordde het neie boek van Roelof Keen prissenteerd. Tijdens een gezellige bijeenkomst zag Op 't randtie het levenslocht. De eerste exemplaren waren veur Eric van Oosterhout,burgemeester van de gemiente Emmen en veur Roelof zien schoonmoe. De muziek wordde verzorgd deur Annemiek Drenthe en Ron Snippe. In zien tweede boek staot (humoristische) verhalen en gedichten die baseerd bint op de eigen avonturen van Roelof. Roelof Keen zit van jongs of af in een rolstoel, maar hij leeft zien leven mit bravoure. Zien verhalen beschrieft de avonturen op vakantiereizen over de hiele wereld en het dagelijkse leven dat hij op dezelfde manier wil leven as meinsen zonder beparking. Hij beschref hoe hij as rolstoeler bij de Efteling misselijk wordde in een attractie, hoe hij het probleem oploste van het vakantie-oppas-knien dat opevreten was deur de hond, hoe hij het dak van zien huis varfde en nog veul meer. Verhalen die zunder uutzundering een grote glimlach bij de lezer op het gezichte tovert. De geweldige illustraties in het boek bint van Gerrit Pomp. Ie kunt het boek bij de Drentse Boekhandels kopen of bij de webwinkel van het Drentse Boek.

 prissnetatie4prissentatie6prissentatie5prissentatie3

Het is kienderboekenweek. Het Huus van de Taol hef hiel mooie kienderboeken! Drie daorvan gaot der in de anbieding! Het Hollebomenbos van Herma Stroetinga mit prachtige tiekeningen van Trudy Kramer, Een haand achter het gerdien van Leny Hamminga en Kobus Knien op pad mit de Ad de Kat van Dick Blancke en ok weer illustraties van Trudy Kramer. Nou drie boeken voor 10 euro! Da's gien geld vanzelf. Kiek op oonze webwinkel.

Het mus dervan komen. Nao het grote succes van zien eerste boek Dikke arms, korte bienties, is der nou Op ’t randtie. Schriever Roelof Keen uut Klazienaveen hef het in zien eerste boek veural over zien jeugd. In zien tweede boek staot (humoristische) verhalen en gedichten die baseerd bint op zien eigen avonturen, Roelof Keen zit van jongs of af in een rolstoel, maar Roelof leeft zien leven mit bravoure. Zien verhalen beschrieft de avonturen op vakantiereizen over de hiele wereld, maar ok over het dagelijkse leven dat hij op dezelfde manier wil leven as meinsen zonder beparking. Hij beschref hoe hij as rolstoeler bij de Efteling misselijk wordde in een attractie, hoe hij het probleem oploste van het vakantie-oppas-knien dat opevreten was deur de hond, hoe hij het dak van zien huis varfde en nog veul meer.
Verhalen die zunder uutzundering een grote glimlach bij de lezer op het gezichte tovert. De geweldige illustraties in het boek bint van Gerrit Pomp. Het boek is vanof 11 oktober verkriegbaar bij de Drentse boekhandels, het Huus van de Taol en via de webwinkel www.drentheboeken.com

Zundag 8 oktober begunt het seizoen van Taal an Taofel bij Grand Café De Brink in Dwingel. Taal an Taofel  is een combinatie van literatuur, zang, muziek en lekker eten. Gasten bint: Henk Vos (poëzie), Anne Doornbos (proza) en Willem Fledderus (muziek). Kaorties kost bij risserveren € 19,00. Veur meer informatie kuj hier kieken.

De Buma NL Wards 2017 kende gistern twee Drentse winnaars: Daniël Lohues en René Karst. Daniël Lohues wun de Award mit zien album Moi. René Karst haalde de pries binnen samen mit Stef Ekkel mit zien feesthit Liever te dik in de kist. Wij fielsieteert Daniël en René en Stef vanzelf hartelijk mit het bereikte risseltaat!

 

De prissentatie van de Zinnig 5, de Regenboogzinnig, vund op dinsdag 3 oktober under een stralend zunnegie plaats in Bronneger, de woonplaats van schriever Gerard Nijenhuis en zien man Jan Gilhuis. De Regenboogzinnig is uutegeven in het kader van de Regenboogweek die volgende weke plaatsviendt. Verschillende projecten en organisaties staot stille bij de sociale acceptatie van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. De provincie Drenthe is sinds 6 juli veurig jaor officieel de eerste regenboogprovincie van Nederland.Nao een inleiding van Annemiek Meijer, redactielid van de Zinnig, kregen Gerard en Jan het eerste exemplaar overhandigd in een golden tasse. De abonnees kriegt de Zinnig dinsdag of woensdag in de busse. De grote boekhandels in Drenthe verkoopt de Zinnig ok. Neie abonnees bint vanzelf van harte welkom!

 AnnemiekprissentatieGlazenregenboogTaartZinnig5InterviewRAdioDrenthePrissentatiebutenZinnig5

Pagina 1 van 77