Meer promotie - Huus van de Taol

In het online magazine Scientias.nl stiet een artikel van Caroline Kraaijvanger over de dreigende ondergang van de dialecten. Woj 't even lezen?

Langste dag!

21 juni 2017

Vandaag is het de langste dag. Dat betiekent ok de kortste nacht. Weinig tied dus um naost joe te liggen. Dan kuj beter even het boeken kopen van Anne Doornbos: In nachten dat ik naost jou lig. Kan ok via de webwinkel!

Het is altied mooi um het over het Drents te hebben. En aj toch wachten mut op het eten, wat is der dan mooier um te kieken welke Drentse woordan aj allemaol kent.
Tien placemats in een pakkie veur € 2,50. Vanwege het grote formaat, betaal ie wel meer verzendkosten. Maar aj der 8 bestelt, hoej die al niet meer te betalen .... Ie kunt ze ok gewoon in het Huus van de Taol in Beilen kopen! Kiek op www.drenthecadeaus.nl of direct naor de placemats

Ondertussen is Zinnig nummer 3 alweer uutekomen en naor de boekhandels ebracht. In dit eerste jaor kieze wij iedere keer boekhandels uut die de Zinnig gratis mugt verspreiden, as zij maar een beetie reclame maakt veur oons neie tiedschrift. Dizze keer is o.a. Bruna Westerbork an de beurte. De boekenverkoopster is der in elk geval barre bliede mit.

Floor uut Assen hef een slabbegie veur een schoon tutebekkie. Het slabbegie vangt niet alles op, maar dat mag de pret niet drukken. Slabbegies bint te koop op de webwinkel www.drenthecadeaus.nl en in het Huus van de Taol.

Leny Hamminga en Anne Doornbos bint de streektaalschrievers die op zaoterdag 17 juni van half tien tot kwart over tien in het programma van Zomerzinnen staot. Kiek op de website van Zomerzinnen veur meer informatie over heur. In de boekenkraam van boekhandel Van der Velde uut Assen bint op Zomerzinnen heur boeken te koop. Wieder treedt op vrijdag 17 juni de Stroatklinkers uut Grunnen op. Zomerzinnen duurt twee dagen lang. Veur alle informatie kiek op www.zomerzinnen.nl

Zinnig 3 is uut!

12 juni 2017

Zinnig nummer drie is uut! Oons neie tiedschrift stiet weer boordevol mit interviews, Drentse proza en poëzie, baste columns, informatie over de Drentse taal, puzzels, strips en een recept. Vanof volgende week te koop in de boekhandels en bij het Huus van de Taol veur € 3,95. Abonnees kunt het tiedschrift ok downloaden via de app. Binnenkort kuj hier meer informatie over vienden op oonze website. Een abonnement op Zinnig kost € 19,50 en daor kroej hum 6x veur in de bus. Belangstelling?

Bij de olde Bartholomeuskerk van Blijdenstein bij Runerwold is bij de Twaalfapostelenboom deur het Huus van de Taol (via de Taalschulte en keurnoten van De Wolden) een bord mit een Drents gedicht van Ria Westerhuis eplaatst. Lange eleden bint der symbolisch twaalf kleine scheuten bij mekare ezet en die bint vergreuid tot een grote boom, de Twaalfapostelenboom. Roelof Kloosterziel hef der in Da's Mooi van 6 juni 2017. een mooi stukkie over eschreven.

Aj kinder tot een jaor of twaalf in anraking met het Drents brengen wilt, dan kuj hiel veul vinden op www.wiesneus.nl.

Behalve dat zij heur hart an het onderwies verpand hef is Monique Immink ok verknocht an streektaol. As jonge, ankommende lesgever, wet ze dat streektaol een goeie plek in het underwies verdient en dat kinder baat hebt bij meertaoligheid. Tijdens heur stage van de pabo- opleiding an de Stenden Hogeschool in Emmen hef ze bij OBS De Viersprong in Klazienaveen ok Drentse lessen geven. Wat heur dref en wat heur ervaringen met die Drentse lessen bint, hef Monique Immink opschreven in het boek Juf, ik kan geen Drents - ik ben ABN. De titel verwes naor een uutspraak van een leerling van heur. Het eerste exemplaar van Juf, ik kan geen Drents - ik ben ABN, is op 21 juni overhandigd an burgemeester Eric van Oosterhout van de gemiente Emmen. De boekies zult deur de Taalschultes an alle basisschoelen worden uutereikt. Veur geïnteresseerden is het boek ok verkriegbaar bij het Huus van de Taol.

Pagina 1 van 74