RENATE SNOEIJING, NEIE DIRECTEUR HUUS VAN DE TAOL

Geern wil ik mij langs dizze weg even veurstellen aan alle bezukers van oeze webstee. Mien naom is Renate Snoeijing en ik bin op 2 september begund as neie directeur van het Huus van de Taol.

Geboren en opgruid in het jongste dörp van Drenthe: Witteveen. Waor mien overgrootolders in 1926 met een sikke an ‘t touw het dörp binnenkwamen as eerste inwoners.

Nao mien VWO-exaomen in 1988 vun ik het tied um de wiede wereld in te trekken. Ik gung hielemaol allennig naor Parijs, wat in die tied as de aandere kant van de wereld vuulde (de Thalys mus naomelijk nog uutvunden worden, de mobiele tillefoon kwam pas een paor jaor laoter en van internet hadden wij in die tied hielemaol nog niks heurd). Nao een jaor Frankriek gung ik studeren in Breda en toen dat klaor was, ben ik eerst nog maor ies even een jaor of zes in het westen van ‘t land gaon wonen.

Tegenwoordig woon ik al ruum 10 jaor weer in Drenthe, waor ik mij op mien best vuul. Niks lekkerder dan gewoon in joen eigen taol mit mekaor te kunnen praoten!

Ik woon in Emmen met mien vriendin Marjolijn en de helft van de weke is mien dochter Tess van 7 jaor ook bie oons.

Met het Huus van de Taol wil ik kieken hoe we d’r met zien allen veur zörgen kunt, dat we nog meer mèensen bereikt en veural ok dat nog meer mèensen groots bint op de Drentse taol. Ik bin er in elk geval slim wies met!

Aj nog schiere suggesties of ideeën hebt waor wij met an de slag kunt, dan heur ik dat geern! Mail mij dan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..