... is er ien jaorig? / FAMILIETRAGEDIE MIT FILOSOFISCHE TEKSTEN

Titel: ... Is er ien jaorig?

Auteur: Theo Bruinsma

Jaar van uutgifte: 2010

Bezetting: 5 dames / 7 heren

Korte inhold:
Herman Albers ( etrouwd mit Willemien) viert zien 6o e verjaordag in het bos in een huusie. Niet iederiene is op de hoogte mit alle gebeurtenissen binnen de familie. De breur van Willemien is bijveurbeeld travestiet. Hij het Tinus en soms Natasja  en komp ok vanuut Frankriek naor Drenthe. En dan bint  der nog een ongetrouwde zus van Willemien, Annechien, en een muzikale, zweverige jonge breur, Benjamin. De dochter van Herman en Willemien, Frederique, is verloofd mit Mark. herman hef ok nog een ongetrouwde zus: Hennie. En dan is der nog een viertal butenstaonders: boswachter Dirk Denneboom, krudenvrouw Mileine, een stroper en een zwarver.
Familiegeheimen koomt an het locht en zorgt veur een bulte consternatie. Het is eigenlijk een familietragedie mit filosofische teksten.

Opmarkings:
Gien gemakkelk stuk um te speulen; het is een grote bezetting mit meer mannenrollen as vrouwenrollen. De typeringen van de personages bint dudelk, behalve de rol van boswachter Dirk Denneboom. Dizze mut veul schakeln binnen zien karakter. Het geheim rond dochter Frederique is rond blz. 39 bekend. Daornao volgt nog een bladzijde of tien mit familie-ontwikkelings. Dan wordt het stuk wat filosofisch van aard. Het einde is min of meer open. Het decor bödt meugelijkheden um of te wieken van traditionele interieurs.