Het Huus van de Taol hef een schriefwedstried veur het hiele Nedersaksische taolgebied organiseerd. Elkenien much in zien eigen streektaol schrieven, variërend van Grunnings tot Achterhoeks.*

Der waren twei categorieën: groten en jeugd van 12-18 jaor.

De schriefwedstried van 2021-2022 har as thema ‘De gele taofel’. Schrievers muchten zölf weten of ze een taofel de hoofdrol gaven, figureren leuten of wat der tussenin. Dat het thema töt de verbielding sprak was dudelijk; der bint umdebij zestig verhaolen instuurd en de inzendingen kwamen oet het hiele Nedersaksische taolgebied.

In de eerste ronde bint de geanonimiseerde verhaolen deur de manuscriptencommissie van het Huus van de Taol lezen. Twintig verhalen gungen deur naor de tweede ronde. Een viefkoppige jury hef zuch over dizze verhaolen beugen. De juryleden waren vertegenwoordigers van alle grote Nedersaksische organisaties. Het was al snel dudelijk dat veur de volwassenen twee priezen te weinig was; daormet zulden schrievers tekörtdaon worden. Daorum bint der ok dree eervolle vermeldingen vergeven.

Oetslag:

Eerste pries: Ingeborg Nienhuis (Grunning)

Tweede pries: Are Meijer (Grunning)

Jeugdpries: Céleste Tukker, 12 jaor (Drenthe).

Eervolle vermelding: Martin ter Denge (Overiessel), Reinder Willem Hiemstra (Grunning) en Ina Fischer (Overiessel).

*Het Nedersaksische taolgebied bestiet oet Grunning, Drenthe, de Stellingwarven, Overiessel, Urk, en de Gelderse regio’s Veluwe en Achterhoek.

 

Het schilderij ‘Papieren zak op taofeltie’ is maakt deur kunstenaar Piet Sebens

Hoerenhondjes

Inge Nienhuis

Meer lezen

Een gele taofel

Céleste Tukker

Meer lezen

Knalgele taofel

Are Meijer

Meer lezen

d'Gele Toavel

Reinder Willem Hiemstra

Meer lezen

Deaventer

Martin Ter Denge

Meer lezen