Leon Moorman

Leon Moorman begon zijn solo-carrière met de debuutsingle ‘Naor Huus’, die maandenlang landelijk op de radio gedraaid werd.

D-Pop

Leon Moorman Drentse artiesten Huus van de Taol foto Gerald Schuring

Vanuit een impuls begon Leon D-Pop: toegankelijke muziek in het Drents. Het werd een groot succes.
Leon Moorman begon zijn solo-carrière met de debuutsingle ‘Naor Huus’, die maandenlang landelijk op de radio gedraaid werd en zelfs internationaal zendtijd kreeg op lokale stations in Duitsland en het grote Radio 2 in België.

Met ‘Knooin’ ging hij over dat succes heen. Hij won daarmee het Drents Liedtiesfestival en veroverde daarna de harten van het publiek in Italië tijdens het Suns Europe Songfestival voor Minderheidstalen. Bijna 1000 Italianen zongen met hem mee en als trotste prijswinnaar reisde hij naar huis om daar te horen dat Knooien verkozen was tot het mooiste Drentse woord van 2019!

Na het succes werd Leon door Popgala Noord genomineerd als Beste Talent van 2019 en mocht hij deelnemen aan de finale bij Eurosonic Noorderslag. Met zijn band schreef hij in 2019 al ruim 20 keer nieuwe D-POP.

Voor zijn debuut-album deed hij inspiratie op in Zweden en Italië en speelde een show van 18 songs begin 2020 voor een vol theater in Assen. Hij werkt momenteel in de studio aan het album dat voor de zomer van 2020 gereed moet zijn.

In het begin van 2020 kwam van hem de single Heur joe wel uit.

Zie ook: www.leonmoorman.com