Agenda

Er is altijd wel iets te beleven met de Drentse taal

Filter op:

Filter de activiteiten op categorie of datum

Categorie
Datum

01mar

Categorie: Op de plaanken

Locatie: Steenwijk

Theater De Meenthe
Stationsplein 1
8331 GM

Route

‘T Aol Volk – Knuppels in ‘t Hoenderhok – Steenwijk

De Bargieshoeve wordt bewoond deur Annegie-, Otto- en Steven Bargie, twei breurs en heur zus, die samenwoont met heur vrijgezelle oom Kas. Een niet alledaogse huusholding. Tiedelijk verblieft ok heur tante Wub weer in het huus, want heur verpleeghuus wordt verbouwd. Achter de boerderij stiet een grote kippenschuur en de Bargies verkoopt ok eier aan huus. Zodoende hebt ze zo nu en dan ies wat anleup: van de liedzaome echtgenoot Herman, de strenge wiekverpleegster van der Stang en de hooghartige freule Stroetelaer, die een hoge bestuurlijke positie hef bij de regionale zörginstellings.
Dan kump er ok nog ies een kritisch-ambitieuze journaliste up de proppen, die anstokken is deur de stiktofproblematiek. Holdt oe dan maor ies staonde.
De vraog is wie de langste aosem hef: De Bargies, of de boetenstaanders.
Maor mandielige zaken verleup verassend aanders dan men in eerste instantie vermoeden zol. De knuppel giet deur het hoenderhok in dit prachtige Drentse stuk, in de hoop dat het recht zegevieren zol, mét of zunder advocaat!

03mar

Categorie: Op de plaanken

Locatie: Dwingeloo

Grand Café De Brink
Brink 30-31
7991 CH

Route

Taal an Taofel

Op zondag 3 maart kun je aanschuiven bij de eerste editie van het nieuwe seizoen Taal an Taofel in Dwingeloo. Een combinatie van literatuur, zang, muziek en lekker eten. Het programma bestaat altijd uit optredens van streektalige schrijvers en zangers. Deze zondag treden Tonko Ufkes en Harm Dijkstra op en verzorgt Martijje de muziek.

Tijd: 11-14 uur
Entree: €20 (inclusief koffie/thee en warme maaltijd)
Reserveren kan via Ans Klok (0521-592468, ans.klok@ziggo.nl) of Geesje Oosting (0521-342063, j.oosting01@home.nl)

10mar

Categorie: Op de plaanken

Stefanus Sessie

Op zundag 10 meert stiet de Stefanus Sessie in het tieken van de meertmaond-streektaolmaond. Renate Snoeijing (directeur Huus van de Taol) komp wat vertellen over het Drèents, der is een Drèentse schriever die veurdrag oet eigen wark en zanger/liedtiesschriever Martin Hietkamp zörgt veur de muzikale umliesting.

10mar

Categorie: Op de plaanken

Locatie: Noord-Sleen

Restaurant-Zalencentrum Wielens
Dorpsstraat 19
7846 AS

Route

Taal an Taofel

Op zondag 10 maart kun je aanschuiven bij  Taal an Taofel in Noord-Sleen. Een combinatie van literatuur, zang, muziek en lekker eten. Het programma bestaat altijd uit optredens van streektalige schrijvers en zangers. Deze zondag treden Willem Tjebbe Oostenbrink en Jessica Bonnema op en verzorgen John en Nienke de muziek.

Tijd: 11-14 uur
Entree: €20 (inclusief koffie/thee en warme maaltijd)
Reserveren kan via Reina Zwiers: 0627518101 of reina.zwiers@planet.nl

15mar

Categorie: Taol

Locatie: Zeijen

Café Hingstman

Route

Streektaolstried Zeijen

Op vrijdag 15 meert is het weer tied veur de Streektaolstried in Zeijen! Inwoners van de gemiente Tynaorl kunt de stried weer met mekaar angaon in dizze pubquiz in ‘t Drents.

In de Streektaolstried wordt vraogen steld over de Drentse taol, maor ok over meziek, cultuur, geschiedenis en actuele zaken. De quiz telt acht rondes met elke keer acht vraogen in verschillende categorieën.

Elkenien kan metandoen! Aj een team hebt van min. 4 en max. 5 personen, kuj je anmelden. Vanzölf kuj ok metdoen met een ofvaardiging van een verieniging, zoas de sportverieniging, de Vrouwen van Nu, een historische verieniging of net geliek wat veur verieniging.

Datum: 15 meert
Locatie: Café Hingstman in Zeijen
Anvang: 20.00 uur

Anmelden kan veur maondag 11 meert bij Alie Homan:
hahoman@hotmail.com/ 0592-542608 / 06-23304774

Der kunt 25 teams metdoen en vol = vol.