Lucine Oetsen

Lucine Oetsen is in De Wijk geboren en groeide daar ook op.

Zingen en kleinkunst

Lucine Oetsen Drentse artiesten Huus van de Taol

Ze woonde enige tijd in Londen, Israël, Groningen en Eindhoven maar tegenwoordig woont ze weer in Zuidwest-Drenthe.
Oetsen studeerde internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte daarna in het bedrijfsleven. In Noord-Brabant maakte ze de overstap naar het basisonderwijs.
Zingen en kleinkunst kreeg ze van huisuit mee. Ze zong vooral met haar moeder maar ook op de fiets, op school, bij het jeugdkoor ‘de Iekmulder’ en bij musicalgroep ‘Vals Alarm’ in Groningen.
Na haar terugkeer naar Drenthe sloot ze zich aan bij het popkoor ‘Flash’ Ruinerwold. Het dichtersduo ‘Duo Drie’ vroeg Frank Boerrigter (gitaar) en Lucine Oetsen (zang) om hun optreden van muziek en zang te voorzien. Ze deden dat met Nederlandse en Drentse liedjes. Daarna volgden steeds meer optredens met vooral Drentstalige liedjes. Na een workshop van het Huus van de Taol waagde ze zich ook aan het zelf schrijven van teksten.
In mei 2012 was Oetsen finaliste op het Drents Liedtiesfestival met het zelf geschreven lied Ik kan het haoste niet geleuven, begeleid door Frans Boerrigter.
In 2014 was Oetsen opnieuw finaliste op het Drents Liedtiesfestival, deze keer met het door haarzelf geschreven lied Now hier. Behalve liedteksten schrijft Lucine ook gedichten.

 

Zie ook: www.streektaalzang.nl