Yvonne Cornax en Jos Kasten zijn toegetreden tot het bestuur van Stichting Huus van de Taol.

Cornax werkt als marketingstrateeg bij Marketing Drenthe. Als kind van een Friese moeder en een Groningse vader groeide ze op in Overijssel, studeerde ze in Brabant en Gelderland en nu woont ze al dertien jaar in Peize: ‘Ik kan Fries, Gronings, Drents, Sallands en Brabants verstaan, maar mijn dialect is een gekke mengelmoes van al die talen’.

Kasten woont in Beilen en werkt als bedrijfsadviseur. Op dit moment is ze onder andere directeur-bestuurder bij stichting ToReCo (Toeristisch Recreatief Coevorden): ‘Graag werk ik als bestuurslid mee aan het behoud van onze streektaal, dat zo van invloed is op onze Drentse cultuur’.

Renate Snoeijing, directeur van het Huus van de Taol: ‘De kennis en ervaring van dizze beide vrouwlu kuw goed gebruken bij het Huus van de Taol.  Wij bint er dan ok wies met dat ze ja zegd hebt tegen een bestuursfunctie bij oes’.

Bestuurslid Gezienes Evenhuis uit Emmen heeft na acht jaar zijn functie als bestuurder neergelegd. We willen hem bedanken voor alles wat hij voor ons gedaan heeft.