Regiecursus voor Drents amateurtoneel bij Huus van de Taol

Streektaalorganisatie wil nieuwe regisseurs stimuleren

Het Huus van de Taol organiseert op vijf maandagavonden een kortlopende Regiecursus veur Drents teniel voor Drentse toneelgroepen en anderen. Op 9, 16, 23 en 30 september en op 7 oktober geven Harm van Ballegooijen en Rob van der Ree les. Zij waren vroeger de toneeladviseurs van Drenthe en brengen veel ervaring mee om uit te putten.

De Regiecursus veur Drents teniel is voor toneelgroepen en anderen met belangstelling voor regie. In de cursus leert men hoe je een stuk uitzoekt, hoe je rollen typeren kunt en hoe je als regisseur omgaat met tempo, ritme, licht, geluid en decor.

Vorig jaar zijn er avonden met toneelverenigingen geweest, om de behoeften boven water te krijgen. Wat bleek? De verenigingen willen graag een regiecursus volgen, omdat er veel te weinig regisseurs zijn. Het Huus van de Taol hoopt hen hiermee te kunnen helpen.

De kosten voor de vijf avonden zijn € 50,- per deelnemer. De cursus is bij het Huus van de Taol op het Raadhuisplein in Beilen. De streektaalorganisatie wil zo het Drentse toneel stimuleren. Aanmelden voor de cursus kan via deze knop: