Luuks Nijsingh

Luuks zingt zölfgemaakte lusterliedties in het Zuud-Drents

Boer op de Balk

Luuks Nijsingh Drentse artiesten Huus van de Taol

Luuks Nijsingh (24 juni 1940) is al zien hiele leven boer op De Balk (Balkbrug). Hie zingt zölfgemaakte lusterliedties in het Zuud-Drents. Anleiding um schrieven te gaon was een revue die e meuk veur de Rijkslandbouwvoorlichtings-dienst in 1985. Aandere revues en liedties volgden.
De leste 10 jaor is Dinie Bijker zien vaste toetsenist. Heur man Jan zörgt veur ‘t geluud en veur de beelden. Zij kunt het publiek een nei, eigentieds programma bieden.

Discografie:

  • Jonge gao niet vut (2018 – cd single/dvd)
  • Jan en zien peerd (2017- cd single/dvd)
  • Niemandslaand (2016 – cd single/dvd)
  • Respect veur dialect (2007 – cd single)
  • Mooie dagen (2007 – cd single)
  • Goed bedoeld (1996 – cd)
  • Je t’aime oe zo (1997 – cd)
  • Luuks Nijsingh (2008 – cd/dvd)

 

Kiek ok op: www.streektaalzang.nl