Agenda

Der is altied wal wat te beleven met de Drentse taol

Filter op:

Filter de activiteiten op categorie of daotum

Categorie
Datum

31mar

Categorie: Taol

Locatie: Grol

Het Markehuis

Route

Streektaolstried Grol

Op vrijdag 31 meert wordt veur de 3e maol in ‘Het Markehuis’ in Grol de Streektaolstried streden.

De wedstried wordt vanneis organiseerd deur de Streektaolvrijwilligers van het Huus van de Taol in Aa en Hunze. ‘Spreekstalmeester’ is, net as veurgaonde jaoren, de old Huus van de Taol-directeur
Jan Germs.

In de Streektaolstried wordt vraogen steld over de Drentse taol, maor ok over meziek, cultuur, geschiedenis en actuele zaken. De quiz telt acht rondes met elke keer acht vraogen in verschillende categorieën.

Elkenien kan metandoen! Aj een team hebt van min. 4 en max. 5 personen, kuj je anmelden. Vanzölf kuj ok metdoen met een ofvaardiging van een verieniging, met je buren, met kammeraoden of met net geliek wat veur club.

Locatie: het Markehuis in Grol
Anvang: 20.00 uur (inloop vanof 19.30 uur)

Woj metandoen? Meld je dan an bij: jghartlief@ziggo.nl (06-46325905) of roelie@pattyjoris.nl (06-14967724).

01apr

Categorie: Op de plaanken

Locatie: hoogeveen

Theater De tamboer
Hoofdstraat 17
7902 EA

Route

Finale Drents ienakterfestival Kört&Goed Hoogeveen

Wel wint Drents ienakterfestival Kört&Goed 2023

Vanaovend is ‘t zo wied. De finale van het Drents ienakterfestival Kört&Goed in De tamboer in Hoogeveen. Het Huus van de taol organiseert um het jaor in de Meertmaond Streektaolmaond dit festival. Deur corona is het al even leden. In 2019 was de leste keer.

Vanaovend treedt veur je op: de beste ienakters oet de veurrondes. De ienakters bint niet langer as een half uur. Een jury zeg wel de beste is.

Kaorten à € 15,00 bint te koop bij het Huus van de Taol in Beilen, in de webshop op huusvandetaol.nl en an de zaal in Hoogeveen. Deur lös um 19.30 uur. Begun: 20.00 uur.

02apr

Categorie: Drents leren

Femiliewandel puzzeltocht ‘Strunen en kuiern’

Femiliewandel puzzeltocht ‘Strunen en kuiern’

De Streektaolvrijwilligers van het Huus van de Taol in Aa en Hunze neudigt je oet veur een tocht deur het mooiste dörp van Drenthe, Annen. Ongeveer twee uurties lopen met underweg allerlei vermaokelijke en smaokelijke haltes veur wichies en jonkies saomen met mamma’s en pappa’s, oma’s en opa’s.
Aj een gezellige, muzikaole, sportieve kuiertocht zeukt, kom dan 2 april hen de Brink in Annen waoj tussen 13.30-14.15 uur kunt starten en waor ok de finish is.

Oonze mooie Drèentse taol steet dizze middag volop in de belangstelling.

Gewoon umdat het Drèents mandelig bezit is, waor wij met mekaor zunig op wezen moet!

We vraogt gien entree, maor we zult het arg mooi vinden aj een vrije gift in oonze (geld)deus bij start/finish wilt gooien.

OPGAOVE VEUR DUNDERDAG 30 MEERT via understaonde mailadressen

Zet derbij hoeveul volwassenen en hoeveul kinder


hilliereitsema@gmail.com

postanton@gmail.com                    

13apr

Categorie: Op de plaanken

Daniël Lohues in De Tamboer

Op dunderdag 13 april stiet Daniël Lohues met zien neie veurstelling op de plaanken in de Tamboer in ‘t Hogeveine.

14apr

Categorie: Taol

Drentse Pubquiz in Hollaandscheveld

Op vrijdag 14 april is het tied veur een Drentse Pubquiz in ‘t Anker in Hollaandscheveld. Gao de stried met mekaar an in dizze pubquiz in ‘t Drents!

In de Drentse Pubquiz wordt vraogen steld over de Drentse taol, maor ok over meziek, cultuur, geschiedenis en actuele zaken. De quiz telt acht rondes.

Elkenien kan metandoen! Aj een team hebt van 4 personen, kuj je anmelden. Vanzölf kuj ok metdoen met een ofvaardiging van een verieniging, zoas de sportverieniging, de Vrouwen van Nu, een historische verieniging of net geliek wat veur club.

Locatie: Dorpscentrum ‘t Anker
Anvang: 19.30 uur (inloop vanof 19.00 uur)
Kosten: € 2,50 p.p.

Dizze quiz is een samenwarking tussen ‘t Anker en de streektaolvrijwilligers van het Huus van de Taol. Opgeven kan via ankeraanmeldingen@gmail.com .