Agenda

Der is altied wal wat te beleven met de Drentse taol

Filter op:

Filter de activiteiten op categorie of daotum

Categorie
Datum

08okt

Categorie: Op de plaanken

Locatie: Noord-Slien

Restaurant-Zalencentrum Wielens
Dorpsstraat 19
7846 AS

Route

Taal an Taofel

Op zundag 8 oktober is de eerste editie van het neie seizoen Taal an Taofel in Noord-Slien. Een combinatie van schrieverij, zang, meziek en lekker eten. Het programma bestiet altied oet optredens van streektaolige schrievers en zangers. Dizze zundag treedt Yvonne Bijl en Jenny Anna Linde op en verzörgt Bert Hadders de meziek.

Tied: 11-14 uur
Entree: €20 (inclusief koffie/thee en warme maoltied)
Risserveren kan via Reina Zwiers: 0627518101 of reina.zwiers@planet.nl

14okt

Categorie: Schrieverij

Locatie: Linde

Theaterschuur Linde

Route

Schrieversdag

In het neie seizoen 2023-2024 gaot het Huus van de Taol en de Theaterschuur Linde de samenwarking an um een kweekplaots van mooie verhalen en gedichten te maken! Veur elkenien die der schik an hef um zölf te schrieven of die plannen hef um dat te gaon doen, maor niet zo goed wet waor te begunnen.

Op twee zaoterdagen (14 oktober en 13 jannewaori) bint er in de Theaterschuur Schrieversdagen. Schrievers, geïnteresseerden en/of leergierige schrievers kriegt dan de meugelijkheid um te praoten over heur wark, neie technieken oet te preberen en met mekaar van gedachten te wisseln over plannen en ideeën. Op dizze zaoterdagen zal het plezier in schrieven veuropstaon, maor het is wal de bedoeling der ok wat van op te steken en nao ofloop met een voldaon gevuul en neie inspiratie op hoes an te gaon.

14okt

Categorie: Drents leren

Locatie: Assen

Kunstcafé Schurer
Koopmansplein 16
9401 EL Assen

Route

Nedersaksisch Symposium

Stichting Sasland neudigt je van harte oet um op zaoterdag 14 oktober anwezig te weden bij het veerde Nedersaksisch Symposium. Underwarp van de middag is de kennisontwikkeling en -verbreiding van de Nedersaksische taal en literatuur: wat muj weten aj op wat veur manier ok kennis over het Nedersaksisch deurgeven wilt? As leraar, spreker of aj vanoet je wark met streektaol gangs bint. Wat mut het grote publiek zeker weten over het Nedersaksisch? En waor is nog verbetering neudig.

Het programma begunt um 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

15okt

Categorie: Op de plaanken

Locatie: de Smilde

Dorpshuis Smilde
Beukenlaan 1A
9422 JE

Route

Martijje op de Smilde

De Drentse taol löp as een rooie draod deur het zangcarrière. Zölf zeg ze derover: “Drents is een warme, zangerige taol die goed met meziek akkedeert. Ik vind het mooi um het Drents van nou te combineren met eigentiedse meziek. Drents hef wat nuchters en relativerends en schref actuele underwarpen net even wat zachter as in het Nederlaands. Prima te verstaon ok. En dat meziek ontzettend belangriek is in het leven, stiet veur mij as een paol boven waoter. Het gef inspiratie, troost en hoop. Ik wil dat geern overbrengen op aandern.”

Naost meziek veur groten, mak Martijje samen met u.a. het Huus van de Taol ok drei albums met Drentse kinderliedties, richt op kinder van basisschoelleeftied: Jamero (2010), Het Jaor Deur Met Drentse Kinderliedties (2016) en Vrijheidsliedties (2020). Ok schreef ze het lied Doe Je Mee voor de lancering van Meer Muziek In De Klas in Drenthe.

Kaorten kost €10 en bint inclusief 1 kop koffie/thee

15okt

Categorie: Op de plaanken

Locatie: Drouwen

De Alinghoek
Alinghoek 16a
9533 PE

Route

Underweg met Harm Tiesing

Zundagmiddag 1 oktober stiet het wark en het leven van Harm Tiesing (1853-1936) centraal tiedens het zeuvende diel van de Underwegreeks. Um 14:00 begunt een programma met veurdrachten, meziek en een wandeling. 

Schriever, boer en politicus Harm Tiesing oet Börger hef meer as doezend publicaotsies op zien naom. Tiesing met zien gedicht ‘De Kwartiesbaarg’ staot in het middelpunt tiedens de zeuvende Underweg-lezing. In dit gedicht beschref Tiesing hoe de Kwartiesbaarg, een hoge zaandduun in ’t Drouwenerzaand, an zien naam kommen is.

Dizze maol wordt de lezings en meziek daon deur:
– Henk Nijkeuter
– Suze Sanders
– Margaretha Kleine
Kaorten (€10) bint te risserveren bij het Huus van de Taol.