Eerste dichtbundel van Ger Veenstra uit Borger voor Gerard Nijenhuis

Eerste dichtbundel van Ger Veenstra uit Borger voor Gerard Nijenhuis

Eerste dichtbundel van Ger Veenstra uit Borger voor Gerard Nijenhuis

Dichter Ger Veenstra uit Borger presenteerde vrijdag zijn eerste bundel met Drentse gedichten genaamd “Bochten wiest de stroom zien loop”. Hij deed dit in het bijzijn van familie en vrienden bij Schutrups Schoenen in Exloo. Voormalig gemeentedichter van de gemeente Borgeg-Odoorn Gerard Nijenhuis kreeg het eerste exemplaar uitgereikt van Ger Veenstra. “Het is voor mij een hele eer dat Gerard het eerste boekje in ontvangst wil nemen”. Hij is in Drenthe, volgens Ger Veenstra, de Rembrand onder poëzie schrijvers.
De keuze van Ger om de presentatie in een schoenenzaak te houden komt doordat hij twee mensen, Jan Schutrups en Egbert Egberts van de gelijknamige Rijwielzaak uit Borger, bereid had gevonden om de uitgifte van het boekje mede mogelijk te maken. “Twee mensen die het Drents een zeer warm hart toedragen en waar we trots op mogen zijn” aldus Ger Veenstra. Beide kregen van de dichter ook een exemplaar uitgereikt tijdens de presentatie.
Dat Veenstra in het Drents is gaan schrijven lag niet meteen voor de hand. Zijn ouders komen namelijk uit Friesland. “Zij praatten onderling altijd Fries en Nederlands tegen mijn broer en mij”, vertelt Veenstra. “Maar. omdat we In Drenthe woonden vonden ze ook dat wij de Drentse cultuur moesten leren kennen. Mijn vader las daarom een keer per week voor uit een drents boek”. In 2004 droeg Veenstra, die aan school stond in Borger en in Dwingeloo, zijn eerste Drentstalige gedicht voor in het programma Hemmeltied op Radio Drenthe. Ook in het blad Maandewark publiceert hij regelmatig. Hij kreeg daardoor contact met mededichter Marchinus Elting, waar een goede vriendschap uit ontstond.

De bundel met gedichten “Bochten wiest de stroom zien loop” heeft Ger Veenstra Opgedragen aan zijn vrouw Hennie, zijn dochter Annet en goede vriend Marchinus Elting. De dichtbundel met gedichten geeft Ger Veenstra in eigen beheer uit. Het boekje is voor 9,95 euro te koop bij Ger Venstra via email: hagveenstra@ziggo.nl of tel: 0619843340 of 0599-235398.