Eerste taal aan tafel met Erik Harteveld Hoogev.Crt. 12-11-2003

Eerste taal aan tafel met Erik Harteveld Hoogev.Crt. 12-11-2003

Eerste Taal aan Tafel met Erik Harteveld

BLOEMBERG- De eerste Taal aan Tafel in Restaurant Poortman op Bloemberg zondag belooft veel moois. Als gasten’ zijn Vrouw Koetje en een Kopstubber aanwezig in de gedaante van Erik Harteveld. Daarnaast zijn Henk Schrotenboer en Geert Jan Brader te gast in het (streek)taalprogramma op de zondagmorgen.
Taal aan Tafel is een programma met proza, poëzie, muziek en lekker eten op de zondag van 11 tot 13.45 uur. Een programma dat de afgelopen jaren zeker bestaansrecht heeft verworven en dat sinds drie jaar onder de paraplu van Stichting Het Drentse Boek wordt georganiseerd. Het Drentse Boek ziet Taal aan Tafel als een prima manier om de streektaal en het lezen van met name streektaalboeken te bevorderen.
De afgelopen oktobermaand was er een buitengewoon geslaagde Taal aan Tafel op visite, in het kader van de Glas-ln in het Glasmuseum in Hoogeveen. Maar zondag is de eerste echte aflevering van het seizoen 20032004.
Erik Harteveld uit Rasquert is inmiddels al zo’n bekende Drent dat zijn werk niet veel toelichting behoeft. Voor menig kijker naar TV— Drenthe, waar hij nu de spil vormt in de serie frio Alabama, zal het niet bekend zijn dat Harteveld naast acteur ook schrijver/dichter is. Zljn poëziebundel “Hoss is dood”, uitgegeven door Het Drentse Boek in de serie Koppeltaol, en ook zijn bijzondere belevenissen van Vrouw Koetje hebben een heel eigen plekje verworven in de streektaalliteratuur. Als lid van De Kopstubbers verzorgt Harteveld ook het muzikale blok van deze Taal aan Tafel.
Henk Schrotenboer uit Zuidwolde heeft zijn sporen in de Drentse toneelwereld al hoog en breed verdiend. Jarenlang speelde hij bij Op De Planken uit Zuidwolde en bij het Drèènts Waogenspel. Bij een optreden in het Varacafé, dat Rieks Siebering een aantal jaren verzorgde vanuit de Boerhoorn in Zuidwolde, gaf Schrotenboer een vertolking van een aantal teksten van de schrijver Havel. Dit vond toen zoveel waardering dat hü deze zondag bij Taal aan Tafel opnieuw uit het werk van deze schrijver zal voordragen.
De muzikale begeleiding, en daarmee sfeermaker, is evenals voorgaande jaren in handen va Geert Jan Brader en de presentati wordt verzorgd door Rieks Sieberin en Baukje Bloemert. De koks va restaurant Poortman zorgen voor he buffet. Taal aan Tafel begint om 11.0C uur en is rond 13.45 uur afgelopen Reserveren is niet nodig. Alleen als kinderopvang op prijs wordt gestelc wordt men verzocht contact op nemen met Restaurant Poortman.