'Er had best wat meer humor ingekund' Was 't wat Noorderbak revue D.v.h.N. 28-02-2011

‘Er had best wat meer humor ingekund’ Was ‘t wat Noorderbak revue D.v.h.N. 28-02-2011

Was ’t wat? Noorderbak revue
Er had best wat meer humor in gekunt

Bedstee en Stoet is de titel van de nieuwe Noorderbak Revue van Her man van der A en Anita Smit. De laatste jaren schrijft Van der A, eigenaar van Theaterboerderij De Noorderbak in Roswinkel, elk theaterseizoen een nieuwe Drentstalige revue, die alleen in zijn eigen theater wordt -opgevoerd. Samen met Smit is hij ook verantwoordelijk voor de regie, het decor, de kleding en de grime. Zaterdagavond was de tweede tryout van het stuk over twee zusters, die een niet-alledaagse bed & breakfast runnen. Wij vroegen drie bezoe- wat ze ervan vonden.
Door Annemiek Meijer

Geertje de Jonge (55) uit Emmen, zelfstandig ondernemer
“Ik kom het laatste jaar regelmatig in dit theater, samen met mijn broer. Het was de eerste keer dat ik de Noorderbak Revue zag. Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar om eerlijk te zijn vond ik het een beetje te genvallen. Dat de sketches werden afgewisseld met liedjes had van mij niet gehoeven. Een toneelstuk, dat bestaat uit één verhaal vind ik mooier. De muziek was bovendien echt op ouderen gericht. Accordeonmuziek spreekt mij niet zo aan en ook het repertoire van de gezongen liedjes, was niet mijn smaak. De humor in de sketches over het bed & breakfast vond ik wel leuk. Drentstalige stukken spreken me sowieso wel aan.”

Annie Naaijer (82) uit Ter Apel, gepensioneerd
Ik vond het geweldig! De afwisselg tussen accordeaonmuziek, het zangeresje en de sketches vond ik heel leuk . Ook vond ik het vlot gespeeld. Het lijkt me een hele kunst om de snelheid er in te houden. Ik verstond het dialect helaas niet altijd, maar als ik het niet gebreep, vertaalde mijn buurvrouw het voor me. Ik ben hier met haar en nog twee andere dames uit Ter Apel met wie we een kaartclucje hebben. Het is de eerste keer dat we met zijn viren op pad zijn en het is heel gezellig. Ik zou de revue zeker aanraden aan vrienden. Het repertoire van de zangeres, vond ik ook heel mooi.

Bé Drent (76) uit Stads kanaal, gepensioneerd
“Mijn vrouw en ik bezoeken hier al een jaar of tien regelmatig voorstellingen met vreienden. De sfeer in de Noorderbak spreekt ons er aan. De vorige revue van Herman van der A beviel zo goed dat we hebben besloten ook naar Bestee en Stoet te gaan. Toch vond ik de Noorderbak Revue van vorig jaar beter. Een par weken geleden zag ik een revue van een ander gezelschap en toen deden mijn kaken zeer van het lachten, dat had ik vanavond niet, ondankds dat er humor in zat. Er had best nog wat meer humor in gekund, vind ik; het eerste bedrijf vond ik beneden peil, daarna werd het beter, maar het had wat vlotter gemoeten.”