Hoogeveen is gedichtenpad rijker H.C. 31-10-2014

Hoogeveen is gedichtenpad rijker H.C. 31-10-2014

Hoogeveen is Gedichtenpad rijker

HOOGEVEEN – Hat was gistermorgen een gezellige drukte in en rond het Jannes van der Sleedenhuis locatie Wolfsbos. Maanden was er gewerkt aan een bijzondere wandelroute rondom het com plex: het Gedichtenpad. Gisteren vond de officiële opening plaats onder grote belangstelling van jong en oud.

Het pad in het parkje rondom het Jannes van der Sleedenhuis aan de Valkenlaan is opgesierd met zuilen met gedichten. Het idee is mogelijk gemaakt door Gekleurd Grijs, een initiatief van Kunst & Cultuur Drenthe. Men wil op deze manier ouderen kennis laten maken met allerlei kunst- en cultuurvormen in Drenthe. Zo werden er workshops gedichtenschrijven gegeven in het Jannes van der Sleedenhuis door kunstenares/dichteres pelia Bremer aan bewoners van het Jannes én wijkbewoners. Het heeft gelèid tot een aantal mooie gedichten. Leerlingen van RSG Wolfsbos locatie Harm Smeenge hebben solide zuilen getimmerd en voorzien van een kunststof Kapje waar de gedichten onder bevestigd worden. Dit moest in korte tijd gebeuren, want men kon pas na de grote vakantie starten, en toch staan er nu tien prachtige zuilen in het park. Leerlingen van basisschool De Goudvink hebben tekeningen bij de gedichten gemaakt zodat het er ook fleurig uitziet
Het is de bedoeling dat de gedichten op de palen steeds veranderen zodat niet alleen bewoners van het Jannes, maar ook bewoners uit de buurt geprikkeld worden om naar buiten te gaan en nieuwsgierig zijn naar de gedichten en de tekeningen. Het gedichtenpad is openbaar en voor iedereen te bewandelen. Delia Bremer: „Kom kijken want het resultaat mag er zijn en is zeker een wandeling waard.” Wie ook een workshop gedichtenschrijven wil volgen, is welkom op 22 januari om 10.15 uur in het Jannes van der Sleedenhuis in Wolfsbos.