Juweeltjes uut Afrika D.G.P. 18-02-1987

Juweeltjes uut Afrika D.G.P. 18-02-1987

Juweeltjes uut Afrika

Mooie brune zuarte keerts uut Afrika.

„Of ik verkering had”. dat was ien van de eerste vraogen toen lk hier vier Jaor leden met lesgen begun. Elk joar komp disse vraog in augustus weer om. Ik drug gien trouwring, wel een mooie zulvern met een stientie. en vat as ik In mlen vrije tied doe, daor hebt ze op schoel niks met te maken.
Roel RelJntjes denkt daor anders over. In den dichtbundel Zeefdruk’ (Drentse Boek, Zuudvolde) schrer e over vrije tied. As Roel niet van de Drentse natuur geniet, dt e In het butenland en giet e van het lene hotel hen het ander.
Niet dat ik jaloers bin. maor as e den liefde veur mooie brune en zwarte Jongkerels uut Noord. Afrika zwart op vit op papier zet. krieg ik wel lens de kriebels. een zweefdruk In ‘t liet Ik misgun hum niks. maar ik kan der niet goed dat e van oens ofpakt wat eigenlUks veur vrouven maakt is. Zo vuul ik dat nov ierunaol.
Van de andere kant is het ok hiel mooi dat e het zegd hef. As kinder nao de schoelvakantie veer vraogd Ot ik al verkering heb. Ot as ze mien mening over mooie Marokkanen en ‘Nne• siers veten vult. lees ik ze ge woon een paar van de juweelues van dichtkunst veur.

Leni van Dam