Kunst kort Liedjeszanger Ab Drijver niet meer op het podium D.G.P. 08-01-'92

Kunst kort Liedjeszanger Ab Drijver niet meer op het podium D.G.P. 08-01-’92

Kunst kort
Liedjeszanger Ab Drijver niet meer op het podium

ASSEN — De Drentse liedjeszanger Ab Drijver (47) treedt niet meer op. Hij heeft dit besluit op verschillende gronden genomen. „Je moet toch een keer stoppen, en ik voelde me de laatste tijd op het podium echt niet meer lekker. Soms vroeg ik me af: wat sta ik hier eigenlijk te doen. Ik ging steeds meer met tegenzin het podium op”, zegt hij. Een andere reden was dat Drijver steeds meer moeite had met het combineren van zijn optredens, de repetities en zijn dagelijkse werk als redacteur van deze krant en een aantal andere activiteiten.
„Die belasting werd te groot”, zegt Drijvers Hij voert ook de in zijn ogen te geringe belangstelling voor het Drentse muziekprodukt aan, „Je hoort het onvoldoende op de radio. Daardoor is het eigenlijk onmogelijk iets te produceren. Dat kost veel te veel geld. Bij Radio Drenthe hoor je het ook amper en dat zeg ik niet alleen omdat mijn werk weinig gedraaid wordt, ook van anderen zoals Egbert Meijers hoor je vrijwel niets. Zijn LP ‘Tweeduuster’ wordt niet gedraaid. Die produktie kostte een slordige 25.000 gulden en daar ziet de producent (Het Drentse Boek) niks van terug”. Drijver sluit niet uit dat hij in de toekomst nog eens een studio induikt, maar in het openbaar optreden is er definitief niet meer bij.
.Zijn laatste werkstuk was de CD ‘Ab Drijver’ van een jaar geleden. Wel een artistiek, maar geen commercieel succes. „En dat is vooral een gevolg van te weinig ‘pluggen”, zegt Drijver.