Liefde veur de letteren D.G.P. 15-04-'87

Liefde veur de letteren D.G.P. 15-04-’87

Liefde veur de letteren

„Uutliefdeveurde beesten, zeemien zwaoger, Hij lacfit der altied bij, dat valt mij wel op. De hef e dat boek schreven. Omdat ik ok in het smaak is der niet minder om.
onderwies wark, maar een hekel heb an alles In dat boek van mien zwaoger staot ok foto’s ‘ hiv wat blaft, miauwt, mekkert en blaat, gaf hij van zwienen met een kontgattie wat al vanof mij veur niks een exemplaar van zien „Vee- de geboorte dichtzit en een foto van een biggie houderij” (Educaboek, 1986, f 36,25). Het achter het toetsenbord van een computer. gietover koeien, zwienen, geiten, schaopen en Zukke schrievers ken ik in de Olde Landschap over een koppeltie kippen. niet.
Op het eerste oog liekt het asof zun boek niks Het gezicht van dat eerste zwientie was op de met Drentse schrieverij te maken hef, buten foto niet te zien, maar toen ik gister een halve dat mien zwaoger met mien zuster trouwd is, verse worst bij de slager haalde, vuul het mij maar dan vergis ie joe toch. Klaas Kleine uut op dat op het papieren putie een lachend Diever hefschaopen en geiten en aj geluk hebt, zwientie zuchzôlf anprees. Toen scheuten mij smeert e joe op een literaire aovend zo een stuk een stuk of wat Drentse schrievers in de zin, of wat geitekezies an. maar jammergenog bin ik die namen weer kwiet”.,
Lenie van Dam