Mensen brengt nieuw boekje uit Feb. 1995

Mensen brengt nieuw boekje uit Feb. 1995

Mensen brengt nieuw boekje uit

PEIZE — ‘Over-wegen’ luidt de titel van de nieuwe bundel van Anneke Mensen. Deze geboren en getogen inwoonster van Peize kreeg gistermiddag in de raadszaal van het gemeentehuis het eerste exemplaar uit handen van burgemeester J. W. Kok van Peize. Het is na ‘Elke Dag’ (1985) en ‘Vandao?
(1988) al weer het derde boekje van de schrijfster.
De nieuwe bundel van Anneke Mensen bevat gedichten en ‘praatverzen’. Mensen schrijft al jarenlang in het Noorddrentse dialect. Inmiddels heeft ze door haar Vele optredens in de provincie en daarbuiten en door haar regelmatige bijdragen aan het maandblad ‘Oeze Volk’ en ‘Toal en Taiken’ een behoorlijke lezersschare opgebouwd.

In haar nieuwste – eveneens in het ‘Noordenvelds’ geschreven – boekje neemt Mensen de lezer mee door de wereld van haar gedachten. Ze behandelt thema’s als de dood, verzet en natuur en milieu.
Over-wegen is uitgebracht door Drukkerij Franken uit Tynaarlo en kost in de winkel tien gulden. De illustraties in het werk zijn vervaardigd door Harm Echten uit Ruinen. Hij verzorgde eerder ook de illustraties in Elke Dag. Het nieuwe boek van Anneke Mensen is verkrijgbaar in een aantal boekhandels in Noord-Drente.