Rieks Siebering ontvangt als eerste ereteken van het Huus van de Taol H.C. 21-01-2008

Rieks Siebering ontvangt als eerste ereteken van het Huus van de Taol H.C. 21-01-2008

Rieks Siebering ontvangt als eerste ereteken van het Huus van de Taol

BEILEN Het Huus van de Taol heeft zaterdag voor het eerst een nieuwjaarsvisite gehouden. Het Huus van de Taol is de stichting waarin sinds 1 maart 2007 Het Drentse Boek, Drentse Taol en Oeze Volk zijn verenigd. De nieuwjaarsbijeenkomst kende enkele bijzondere momenten.

Tijdens de bijeenkomst werd voor uitgekeken naar de maand maart, want op de 28ste van die maand wordt het Huus van de Taol geopend in het nieuwe pand in Beilen. „Het was om die reden dat de nieuwjaars bijeenkomst ook alvast in Beilen werd gehouden, in Brasserie Zalencentrum De Linde aan het Stationsplein. Ook werd het nieuwe logo van het Huus van deTaol gepresenteerd en werd afscheid genomen van twee bestuursleden, te weten Greetje de Vries en Rieks Siebering Greetje de Vries uit Buinermond was bestuurslid van Drentse Taol Een aantal mensen zal haar kennen als gedeputeerde van de provincie Drenthe voor het CDA, een functie die ze bekleedde van 1999 tot 2003

Daarvoor en daarna was ze Statenlid en eerder was ze al gemeenteraads lid van de Eerste Kamer en dat is de reden datze stoptaÌs bestuurslid. RieksSiebering uit Hollandscheveld was vele jaren bestuurslid van Het Drentse vele Boek,jaren presentator van Taal aan Tafel in Veeningen en medewerker van de. Taolkraant. Ook is hij voorzitter van de programmaraad van RTV Drenthe. en gemeenteraadslid voorde PvdA in Hoogeveen. Maar vooral is hij schrij ver, Van hem verschenen de dicht ‘bundels In de varte giet de harmonie, veurbij en An een bevreuren riviere, de roman Asof het zummer is en de verhalenbundel Stromen deur leeg laand. Het bestuur van het Huus van de Taol heeft Siebering voor zijn grote verdiensten voor de streektaal het ‘ereteken van het Huus van de Taol toegekend, Hij is de eerste die deze prijs in ontvangst heeft mogen nemen, Het teken is ingesteld als blijk van erkenning voor mensen ‘die zich bijzonder onderscheiden hebben in hun inzet voor de streektaal, Het is afgeleid van het nieuwe logo van het Huus van de Taol dat ontworpen is door Fontijn & Partners uit Smilde.