Rolstoelsporter Roelof Keen biedt Herbert Dijkstra zijn eerste boek aan

Rolstoelsporter Roelof Keen biedt Herbert Dijkstra zijn eerste boek aan

Rolstoelsporter Roelof Keen biedt Herbert Dijkstra zijn eerste boek aan

BEILEN
In het Huus van de Taol werd vrijdag het eerste boek van rolstoeltopsporter Roelof Keen overhandigd aan sportpresentator Herbert Dijkstra. Dijkstra en Keen waren in de jaren tachtig bij dezelfde sponsor ondergebracht en leerden elkaar toen goed kennen.
Roelof Keen behaalde meerdere gouden medailles bij de Wereldkampioenschappen rolstoelracen en werd tweede bij de Paralympics in Seoel.
Met hetzelfde enthousiasme en doorzettingsvermogen als hij zijn sportcarrière heeft volbracht, is hij nu begonnen als schrijver.
In zijn boek ‘Dikke arms, kleine bienties’, kregen de leukste anekdotes een plaats. Verhalen met humor, relativering en af en toe ontroering.
Schrijfster Leny Hamminga voorzag de verhalen van commentaar uit de omgeving van de sporter.
Keen en Dijkstra gingen bij de presentatie uitvoerig met elkaar in gesprek en Dijkstra kwam daarbij met een paar verrassingen voor
zijn voormalige sportcollega. Naast een ingelijste groepsfoto uit die voormalige WK-periode zorgde Dijkstra er ook voor dat de dag van Keen helemaal niet meer stuk kon. Dat deed de schaats- en wieler-
presentator door Keen en zijn vrouw uit te nodigen voor de Tour de France. Daarmee kwam een vurige wens van Keen uit.
Het boek ‘Dikke arms, kleine bienties’ kost 9,95 euro bij de Drentse Boekhandels, bij het Huus van de Taol en via de webwinkel van Het Drentse Boek.