Schrijvers Boerema en Koster op portret D.v.h.N. 21-10-2006

Schrijvers Boerema en Koster op portret D.v.h.N. 21-10-2006

Schrijvers Boerema en Koster op portret

Aan de serie Schrijversportretten van stichting Drentse Taol kunnen weer twee worden toegevoegd: die van Jannie Boerema en Martin Koster. De portretten – op dvd en video – zijn ook deze keer weer gemaakt door Albert Haar van Rikrak Communications.
Er zijn nu twaalf van deze portretten. Stichting Drentse Taol laat ze maken om letterkundig materiaal voor het nageslacht te bewaren. Martin Koster (1950) was ruim twintig jaar hoofdredacteur van het letterkundig tijdschrift Roet. In 1995 verscheen zijn Zôlfportret met sparzegelties , het eerste egodocument in de Drente literatuur.
Bij zijn afscheid als hoofdredacteur van Roet kwam van Martin Koster de bundel Ave Reest uit, een verwijzing naar zijn geboortedorp Oud-Avereest.
Jannie Boerema (1946) heeft diverse publicaties op haar naam staan. Haar literaire loopbaan begon in de jaren zeventig, met werk in het Nederlands en Drents. In 1985 verscheen haar eerste Drentstalige bundel Leeid van de sirene. Later verschenen van haar onder meer Dialoog met een eilaand, Een roze wolk en Over de regenboog.
Martin Koster en Jannie Boerema zijn beiden zeer betrokken bij de Drentse taal en cultuur en beiden hebben hun sporen op dit terrein royaal verdiend.