Schrijvers presenteren Drentse kinderboeken 19-10-'84

Schrijvers presenteren Drentse kinderboeken 19-10-’84

Schrijvers presenteren Drentse kinderboeken

BORGER — In het kader van de Kinderboekenweek zijn door de Stichting Het Drentse Boek vier kinderboeken in het Drents dialect uitgegeven. De boeken werden gistermiddag door de schrijvers op een feestelijke bijeenkomst in hotel Bieze in Borger gepresenteerd. Ze werden aangeboden aan afgevaardigde H.J. Dik van de provinciale bibliotheek en mevrouw F.J. Schoonberg, hoofdinspectrice bij het onderwijs in Drenthe.
Het betrof de boekjes Poekie van Frouwien Klaassens-Perdok, Een stuk of wat losse centen van Roelof Sieben en Sjaan Mast-van Bracht, De Zwolvies bint er weer van Bart Veenstra en Het Dréntse kinderboek waaraan door een dertigtal schrijvers een bijdrage is geleverd. Zeven kinderen droegen uit de aangeboden werkjes voor. Mevrouw . Schoonberg onderstreepte het belang van het dialect.
De prijswinnaars werden bekendgemaakt van de. vertaling in vijf Drentse streekdialecten van het kinderboek Wel alle mensen van Dolf Dijkstra. De prijzen (elk 200 gulden) gingen naar E. Been, Arnhem (Noordenveld), H. Auwema, Annen (Oostermoer), H. Sikkema, Smilde (Midden-Drenthe), mevrouw D. Gerritsen, Emmen (Zuidoost-Drenthe) en W. en A. van Groningen (ZuidwestDrenthe). Wel alle mensen is nu ook in deze vijf streektalen uitgegeven. Het feest werd opgeluisterd met een optreden van het Duo Karst en de jeÜgdige goochelaar Manro.