Spelers De Boemerang brengen 'Komkommertied' op de planken M.C. 09-12-2011

Spelers De Boemerang brengen ‘Komkommertied’ op de planken M.C. 09-12-2011

Spelers De Boemerang brengen ‘Komkommertied’ op de planken

ANSEN – Toneelvereniging de Boemerang uit Ansen staat zaterdag 10 december op de planken in het dorpshuis de Bastogne. Het optreden zou aanvankelijk op 26 november plaatsvinden, maar werd wegens een sterfgeval verplaatst naar aanstaande zaterdag.
Na de zomervakantie is de club weer aan de slag gegaan met het nieuwe blijspel ‘Komkommertied,’ dat geschreven is door Herman van de A:-Na veel repeteren en het opbouwen van een podium kan er zaterdag weer voor een volle zaal met enthousiast publiek gespeeld worden.

Dwarsbomen
Het blijspel van dit jaar gaat over tuinder en groentewinkel eigenaar Geert Platje (Arend van Dijk), Geert kan met moeite zijn hoofd boven water houden, maar heeft het vooral druk met enkeIe dorpsbewoners die hem nogal dwarsbomen. Gelukkig heeft zijn werkneemster Sanne (Inge Liezen) de groentewinkel goed onder controle en probeert te moderniseren, ze heeft daarnaast wel oog voor zijn zoon Johan (Jan Vriend). Mevrouw Klaster (Jacqueline Bouwens) van Plaatselijk Belang houdt samen met dorpsgenoot mevrouw Naaijer (Janet vriend) alles scherp in de gaten. Zo zien ze een vriendin van Johan , Tilly (Ria van Dijk), die tijdelijk op bezoek is , in wel erg korte rokjes rondlopen en dat wordt niet gewaardeerd in de dorpsgemeenschap volgens de dames. Ze sturen de Pastoor (Bertus van Dijk) op Platje af en even later volgt ook de agent (Gert van Dijk). Nadat de agent controleert of er niet meer achter het glas gebeurd dan alleen aardbeien plukken komt de Roemeen Markus (Floris Boom) op het toneel nadat hij een uitgebreide douche heeft genomen in het huis van Platje.
Geert heeft zijn zaakjes misschien wel beter voor elkaar dan gedacht, met het in de winkel verschijnen van maatschappelijk werkster Greet (Marian Gritter) gaat hij misschien ook wel weer meer genieten van het leven?

Muziek
Om 20.00 is de aanvang en na afloop is er muziek van Bart Kiers.