Toalschulte Roelof Keen 02-09-2015

Toalschulte Roelof Keen 02-09-2015

Taolschulte Roelof Keen

Roelof Keen uit Klazienaveen is voor de gemeente Emmen de nieuwe Taolschulte van het Huus van de Taol in Beilen. De Taolschulte is ambassadeur van de streektaal. In elke gemeente in Drenthe is zo’n functionaris actief, op vrijwillige basis en bijgestaan door de zogeheten keurnoten, die verspreid over de gemeente wonen. In Emmen is nog plek voor een aantal keurnoten. Liefhebbers kunnen zich melden via roelofenanja@ziggo.nl of via tel. 0593 – 371010.
Roelof Keen is in meerdere opzichten geen onbekende in Drenthe en (ver) daarbuiten. Als rolstoelatleet behoorde hij lange tijd tot de wereldtop. Hij is onder meer wereldkampioen geweest en winnaar van het zilver op de Paralympics in Seoul (Zuid-Korea).
Keen is samen met zijn vrouw en een ander stel (uit Enschede) de drijvende kracht achter een stichting die zich beijvert voor gehandicapte mensen in Gambia.
En verder geniet Roelf Keen – in het dagelijks leven werkzaam bij Hendriks Metaalbewerking BV in Emmen — tegenwoordig bekendheid als Drentse schriever. Van hem verscheen de verhalenbundel Dikke arms, kleine bienties. Een tweede bundel is in de maak. En ook publiceert Roelof Keen nu regelmatig gedichten in de streektaal, onder het pseudoniem S. Karremans. Elders op deze pagina een proeve van bekwaamheid!