Toneelstukken voor amateurs D.v.h.N. 15-09-2007

Toneelstukken voor amateurs D.v.h.N. 15-09-2007

Toneelstukken voor amateurs

De Stichting Drentse Tadl heeft vanaf januari volgend jaar twee toneelstukken in de aanbieding voor amateur-gezelschappen. De stukken zijn van de hand van Marga Kool en Jan Veenstra en Erik Harteveld.
Drie jaar geleden is Het Drents Wagenspel na tien jaar gestopt met het spelen van komische stukken in de open lucht. Voor het geld dat nog in kas zat, werd een bestemming gezocht en gevonden. Stichting Drentse Taol kreeg een donatie onder voorwaarde dat er twee kwalitatief goede Drentstalige toneelstukken, bij voorkeur avondvullend, zouden worden geschreven.
Drentse Taol vond Erik Harteveld en het duo Marga Kool en Jan Veenstra bereid de schrijfopdracht te aanvaarden. De twee toneelstukken zijn in het Drents zijn Vrouw zoekt boer van Jan Veenstra en Marga Kool en De wraok van Tale Kwant van
Erik Harteveld.Het stuk van Jan Veenstra en Marga Kool is in november 2006 gespeeld door toneelvereniging “Ontspanning” in Drogteropslagen. De wraok van Tale Kwant van Erik Harteveld wordt het komende najaar ingestudeerd door toneelvereniging Toneka uit Meppen, waarna het begin januari 2008 in Het Tramlo kaal opgevoerd zal worden. Het stuk wordt door Erik Harteveld omschreven als een tragikomedie zich afspeelt in een café of dorpshuis. Decor, opstelling en inhoud maken het stuk anders dan andere stukken. Zeker plezierig voor een vereniging, die iets anders wil.