Vertrek Klaas Kleine stelt Schrieverskring teleur N.v.h.N. 20-07-'95

Vertrek Klaas Kleine stelt Schrieverskring teleur N.v.h.N. 20-07-’95

Vertrek Klaas Kleine stelt Schrieverskring teleur

DIEVER — De voorzitter van de Drentse Schrieverskring (DSK) G. Enting heeft teleurgesteld gereageerd op het vertrek van dichter en schrijver Klaas Kleine. “Het vertrek van Klaas Kleine is voor de club een groot verlies,” aldus de voorzitter.
Een week geleden stelde Kleine Enting schriftelijk op de hoogte van zijn vertrek. In de brief liet hij weten dat zijn enthousiasme totaal was verdwenen: “Ik denk niet dat de DSK en ik nog iets aan elkaar hebben.”
Dat Klaas Kleine de club na veertien jaar de rug toe zou keren zat er al een tijdje aan te komen. In april diende hij een motie in. Hij wilde dat het bestuur zou besluiten de Drentse Schrieversclub op te heffen. Kleine: “Mijn motie werd niet in behandeling genomen. Enting sprak er met geen woord over. Volgens het bestuur waren er op dat moment andere belangrijke zaken aan de orde. Ik hoopte op een snelle volgende vergadering, maar die kwam niet. Pas in september kon de motie in behandeling worden genomen. Toen ik dat vernam besloot ik mijn lidmaatschap op te zeggen.”
Volgens Enting was er in april nogal wat geharrewar binnen het bestuur, waardoor de motie pas in september aan de orde kon komen.
Maar Klaas Kleine had er genoeg van. “Hoewel het bestuur zelf actief genoeg is, komt er nauwelijks respons van de leden. En juist dat frustreerde me enorm. Mocht ik ooit het gevoel krijgen dat de waardering van de leden voor de club weer groot genoeg is, hoop ik opnieuw terug te keren … Als ze me dan nog willen hebben.”