Viering Bartjes verjaardag wordt traditie in Assen D.G.D. 03-09-2001

Viering Bartjes verjaardag wordt traditie in Assen D.G.D. 03-09-2001

Viering Bartjes verjaardag wordt traditie in Assen

ASSEN – De Drentse hoofdstad kan weer een activiteit bij schrijven op de activiteitenkalende. De verjaardag van het Drentse symbool Bartje wordt in het vervolg weer jaarlijks gevierd. ‘Fantatisch’, was de meest gehoorde kreet van de kinderen en ouders die deelnamen aan de festiviteiten rond de verjaardag van Bartje. Dat wil zeggen voorzover de kinderen al konden praten, want zw waren er al vanaf één jaar.
Er was veel te beleven. Het Koopmansplein was volledig omgetoverd in een speelparadijs. Klimtoestellen, glijbanen en springkussens vormden de hoofdmoot. Centraal op het plein was voor de iets oudere kinderen een circuit uitgezet waar zij zich konden uitleven in de trapauto’s. De oh’s en ah’s van de kinderen klonken over het plein toen Warenhuis Vanderveen ongeveer duizend balIonnen opliet. Een spectaculair gezicht.
De middag werd afgesloten met een filmvoorstelling in theater De Kolk. Natuurlijk was het feestvarken zelf ook aanwezig. Samen met zijn ouders keek hij goedkeurend naar alle activiteiten.
Ter gelegenheid van het feestje was er een kleurwedstrijd uitgeschreven. In de jongste categorie won de 3-jarige Joey de Jonge uit Assen. De 5-jarige Christian Koorn uit Assen won in de leeftijdsklasse tot 6 jaar. Iris Dussel uit Bovensmilde leverde de mooiste plaat in bij de zeven- en achtjarigen. Mark Han Sloot uit Groningen won de eerste prijs bij de negen- tot elf-jarigen.
Volgens Anita ter Veld van de gemeente Assen was het aantal deelnemers overweldigend. „Vorig jaar waren er 600 officiele inschrijvingen. Dit jaar vijftig procent meer.” Voor de gemeente een reden om volgend jaar weer de verjaardag van het kereltie te vieren.