Volksleven in Drents 's Gravenhage 1976

Volksleven in Drents ‘s Gravenhage 1976

G. KUIPERS, geboren 1918 in Sleen, is referendaris op de secretarie van de gemeente Hardenberg en werkte daarvoor op de secretarieën van Borger en Westerbork.
Hij schrijft sedert 1952 regelmatig teksten voor het Drents programma van de RONO en is lid van de redactieraad van het Maandblad Drenthe en van het dialectblad Oeze Volk, dat door hem samen met Hans Heijting en Harm Werners in 1956 werd opgericht.
Kuipers maakte deel uit van de werkcommissie van het Drents Genootschap voor de samenstelling van het Drentse leesboek voor schoolgebruik ‘De Brummelwal’ en schreef een schoolboekje over de geschiedenis van Drente, ‘Drenthe, een verhaal apart’.
Verder verschenen van zijn hand de bundel Drentse volksverhalen ‘Luuks Battelings volk’ en het Triangelboek ‘Hondsrug, heuvels en hunebedden’.
Ook is hij volmacht van de ‘Drentse Schrieverskring’, lid van de gelijknamige sectie van het Drents Genootschap, culturele raad voor Drente en lid van de ‘historische commissie’ van dezelfde raad. Tenslotte houdt hij regelmatig lezingen over de Drentse streektaal, historie en folklore.

UITGEVERIJ BOEKENCENTRUM B.V. / ‘S-GRAVENHAGE