Vraag en antwoord met Eric van Oosterhout 'Als de mensen het willen dan kan dat' D.v.h.N. 06-03-2015

Vraag en antwoord met Eric van Oosterhout ‘Als de mensen het willen dan kan dat’ D.v.h.N. 06-03-2015

DRENTHE
VRAAG&ANTWOORD ERIC VAN OOSTERHOUT

Borden met Drentse namen onder de komborden. Wat burgemeester Eric van Oosterhout betreft komen ze er in zijn gemeente Aa en Hunze, blijkt uit zijn weblog.

‘Als de mensen het willen, dan kan dat’

Jan Venema

Hoezo Drentse plaatsnaamborden?
„Het is een idee waar Jan Germs mee kwam tijdens de uitreiking van de Streektaalprijs. Als promotie van de streektaal. Ik vind het een leuk idee.”

Dus de komborden in de gemeenten worden aangevuld met Drentse dorpsnamen?
„Nee, dit is niet iets dat je als gemeente kun voorschrijven, je moet dit niet doen omdat een burgemeester dit nou zo leuk vindt. Maar als de mensen in een dorp het willen, dan kan dat. Niet bij alle toegangswegen, maar bij de hoofdtoegangswegen.”

Permanente borden?
„Ja, waarom niet? In Annen hangen nog steeds de borden met de tekst ‘Het leukste dorp van Drenthe’. Je moet weten hoe dat wordt gewaardeerd in Annen. Het voegt iets positiefs toe aan het imago.”

Heeft u hier een financieel bordenpotje voor?
„Ach, we kijken niet op een bordje meer of minder. Met een paar tientjes ben je klaar. Daar moeten we niet te moeilijk over doen.”

En als het storm gaat lopen?
„Als het storm gaat lopen, dan hebben we een geweldig leuk probleem. Dan kijken we wel waar we uitkomen met het geld. Komt tijd, komt raad.”
In uw weblog doet u een oproep welk dorp de primeur wil hebben. Heeft zich al een dorp gemeld?
„Ik heb inmiddels leuke en enthousiaste reacties uit Gasselte, Gasteren en Gieten. Er zijn dus meerdere gegadigden. We moeten nog even bekijken hoe we hier verder mee omgaan.”