Wat doen ze. Albert Metselaar (43) 14-03-2003

Wat doen ze. Albert Metselaar (43) 14-03-2003

Wat doen ze?

Albert metselaar (43)

FUNCTIE
Verpleegkundige, geestelijk verzorger, ker kelijk werker, historicus/publicist en werkzaam bij de GGZ Drenthe. Afkomstig uit Hoogeveen.

U HEEFT IETS MET BEGRAAFPLAATSEN?
Zeker. Veel mensen hebben veel betekend voor de samenleving tijdens hun leven. Herinneringen aan hen komen boven op een begraafplaats. Als je mensen wil vertellen over rouw en dood, dan moet je dat doen op een kerkhof. Zwemles geef je ook niet in een zandbak.

WAAROM NU EEN EXCURSIE OP HET KERKHOF?
Het is boekenweek. En die staat in het tekén van leven en dood. Ik ben afgestudeerd op de studie naar funeraire (bij begrafenissen behorende) gebruiken rond de dood in Hoogeveen en omstreken. Dus dat is een mooie aanleiding mensen rond te leiden op de begraafplaats Zuiderweg, een prachtig kerkhof uit de negentiende eeuw. (Excursie begint om 14.00 uur).

WAT DOET U VANDAAG?
Vanmorgen geef ik in het Van Gogh-huis in Hoogeveen training aan mensen met een psychiatrisch verleden. Vanmiddag bereid ik de krant voor van De Spiegel, het trainingscentrum van de GGZ Drenthe voor deze mensen. En vanavond werk ik aan de Drentse dienst die zondag wordt gehouden in de Gereformeerde Kerk van Nieuwlande. Ik ben daar zondag ook de voorganger.