Weer elpee met Drentse humor

Weer elpee met Drentse humor

VVeer elpee met Drentse humor

Na een lange periode van stilte komt er weer enig leven in de brouwerij aan het front van de Drentstalige platen. Na veel heenen-weer-gepraat heeft de platenmaatschappij van Johnny Hoes kans gezien de bekende conférencier en humorist Roel Reyntjes te strikken voor het opnemen van een langspeelplaat met Drentse humor.
Ongeveer drie maanden geleden stond hij in pannekoekenboerderbestaande uit plattelandsvrouwen• uit geheel Drenthe, zijn humor te vereeuwigen.
Dit deed hij in gezelschap van de bekende schrijfster en vertelster in de Drentse taal Alie Bralts-Luinge. Zij is vooral bekend vanwege haar stukjes en vertellingen over kinderen.
Roel Reyntjes: „Ik heb heel lang geaarzeld voor ik akkoord ging met opname van mijn werk, het is er nu toeh van gekomen. Eigenlijk is het ook wel leuk. maar toch geef ik de voorkeur aan een levend optreden. Die gezellige echt Drentse sfeer’ die vaak tijdens mijn optredens heerst. is een belangrijk onderdeel van mijn programma. Die kun je op een plaat nooit overbrengen”. De langspeelplaat waarop Alie
Bralts-Luinge en Roel Reyntjes te horen zijn is deze week verschenen. Met deze elpee is de derde plaat vol Drentse humor toegevoegd aan het aantal dat tot nu toe verkrijgbaar is. Uit de verkoopcijfèrs van de platen Drenthe plat en Laamert Oet Zweel blijkt duidelijk dat onder de bevolking van Drenthe en onder de Drenten ver buiten deze provincie, grote behoefte bestaat aan onvervalste humor uit D’Olde Lantschap.