Wiegel laat op zich wachten N.v.h.N. 25-11-'99

Wiegel laat op zich wachten N.v.h.N. 25-11-’99

WIEGEL LAAT OP ZICH WACHTEN

Hans Wiegel is een drukbezet man en wie hem ergens voor uitnodigt, wordt wel eens de dupe van die drukte. Gisteravond wachtten zo’n veertig genodigden in het Dingspilhuus in Diever op hun beroemde plaatsgenoot. Dat duurde geen ‘Drents kwartiertje’, maar driekwart uur. De VVD-senator moest uit Brussel komen, vandaar. Toen hij er eenmaal was, kreeg hij uit handen van Klaas Kleine het eerste exemplaar van diens boek ’99 Krabbels’ overhandigd, een verzameling columns van Kleine die eerder verschenen in het Weekblad voor Diever en Omstreken. Wiegel toonde zich verbaasd dat hij het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen. De prominente VVD’er mag dan sinds enige tijd een dorpsgenoot zijn van Kleine, maar “Drenten kijken meestal eerst de kat uit de boom”.

Verder bleek dat Wiegel een trouw lezer is van het Weekblad van Diever en Omstreken. Dit tot grote vreugde van Kleine, die van de gelegenheid gebruik maakte iedereen aan te sporen om het ‘Van Goortje’ niet te laten vallen. Het Weekblad van Diever en Omstreken, uitgegeven door Jacob van Goor, heeft het namelijk moeilijk. Na de gemeentelijke herindeling van twee jaar geleden raakte het blad de gemeentelijke infopagina kwijt en daarmee een belangrijke bron van -inkomsten. Bovendien probeert de laatste maanden een drukker van buiten Diever een poot aan de grond te krijgen in het dorp met het ‘Dievers bladtie’.

Kleine gaf Wiegel overigens meer dan alleen een boek, hij deed er een bosje bloemen bij, voor mevrouw Wiegel. Vorige week werd bekend dat de ‘Nacht van Wiegel’ voor een belangrijk deel de verdienste was van zijn vrouw. Zij zou gezegd hebben: “Poot stijfhouden, anders kom je er vanavond niet in.” Het bloemetje van Kleine moest ervoor zorgen dat Wiegel gisteravond in elk geval iets had om zijn vrouw mild te stemmen.

@ JACOB MELISSEN