Wat was het weer spannend oflopen vrijdagaovend in café Popken in Ieghaor.

Maor liefst 22 teams, van 4 of 5 dielnimmers, streden niet allent om de felbegeerde bokaal, maor meer nog um de eer, zodat ze zuch een jaor lang ‘Streektaolstriedwinnaar’ numen mugt.

 

Veur de veerde keer op rij organiseerde streektaolambassadeur Jan Hartlief en zien streektaolvrijwilligers van het Huus van de Taol in Aa en Hunze een quiz, waorin o.a. de Drentse taol, de cultuur, de meziek en allerlei typisch Drentse wetenswaordigheden an bod kwammen.

De organisatie van dizze aovend was wederom in goeie haanden van Jan Germs, bekend as veurmaolig directeur van ’t Huus van de Taol.

 

As winnaar kwammen dit keer ‘De Zwalfies’ oet de bus. ‘De Zwalfies’ is een groep van 5 inwoners en old-inwoners van Ieghaor.

Met slechts ien punt verschil weurden ze op de voet volgd deur ‘TOEN’, bestaonde oet een ofvaordiging van de historische vereniging oet Annen.

‘De Jonges’; een team van mannen oet Raol en Grol gungen der met de darde pries vandeur. De partners van ‘De Jonges’ deden met under de numer ‘De Wichter’.

 

In acht verschillende rondes met elk acht vraogen weur de kennis van de dielnimmers op de proef steld. Dachten ze in een bepaolde categorie over veul kennis te beschikken, dan kun de joker van teveuren inzet worden veur dubbele punten.

Het bleef nog slim gezellig nao de quiz veurdat elk voldaon naor hoes gung.

De streektaolvrijwilligers kiekt alweer halsreikend oet naor de volgende editie van de Streektaolstried.

 

Op de foto de winnende ploeg ‘De Zwalfies’.

V.l.n.r.: Harry Fokkema, Peter Bas Meijeringh, Alet Fokkema, Coba Gils, Pieter Gils.