Tweide diel literaire wandelroute Underweg (tiedens Peter van der Velde-Lezing) in Rowol onthuld

Zundagmiddag 8 jannewaori was het slim drok in café Het Rode Hert in Rowol. Zu’n 40 manlu en vrouwlu luusterden naor sprekers en meziek tiedens de Peter van der Velde-lezing.

Peter van der Velde (1918-2004) was heufdmeester en schriever. Ien van zien bekendste gedichten is Winter op de Paaizermao. Dizze middag stun dat gedicht centraal. Schriever Martin Koster vertelde over zien herinnerings an Peter. Der was meziek van Jolien Wonink-Dijkstra. En zeun Willem van der Velde gung met de bezukers deur het dörp en naor de Paaizermao. Daor las e het gedicht van zien pap veur.

Dizze middag was ok de geboorte van Underweg 2, een neie digitale literaire wandelserie. Underweg is in oktober van start gaon met een diel over Klaas Kleine en Diever. Nummer twei giet over Peter van der Velde en zien Rowol. De schrievers van de Underweg-serie, Gerrit Boer en Henk Berghuis, zult um de maond een diel onthullen. Bij Het Drentse Boek bint ze dan veur € 5,- te downlaoden (veur op de tablet, de computer of op de mobiel). Kiek op https://huusvandetaol.nl/product-categorie/boeken/.