Brader, Geert Jan

Geert Jan Brader (1960, Nieuwleusen) groeide op met de popmuziek van de 60- , 70- en 80-er jaren.

Brader, Geert Jan

Geert Jan Brader (1960, Nieuwleusen) groeide op met de popmuziek uit de 60-, 70- en 80-er jaren. Op 18-jarige leeftijd was de aankoop van een gitaar de aanleiding om de muziek in te gaan en werd ook zijn belangstelling voor de piano gewekt.

Bij zijn eerste band No Nonsense speelde hij zowel piano als gitaar. In de tachtiger jaren speelde Geert Jan in verschillende gezelschappen en bands, o.a in De Brinkels Boogie Band, een band die ook andere artiesten begeleidde waaronder Eelco Gelling, Kaz Lux, Allides Hidding en Louisiana Red.

In de negentiger jaren speelde Geert Jan vooral in kleine bezettingen. Naast solo-optredens begeleidde hij andere solisten en gezelschappen. Ook zorgde hij voor de muzikale begeleiding bij radioprogramma’s, o.a voor de Vara.

Met saxofonist Jan de Wilde vormde Geert Jan een duo. Later uitgebreid tot een trio zonder Jan de Wilde, maar met Adolf Robertus en Gijs Kos. Brader&Co werd een hecht gezelschap.
In 1999 stopte Geert Jan helemaal met zijn werk in de psychiatrie en koos hij volledig voor de muziek.

Door Taal an Taofel en Het Drentse Boek kwam er steeds meer contact met Drentse schrijvers en dit spoorde Geert Jan aan om ook in het Drents te gaan zingen. Zo heeft hij een aantal jaren opgetreden met Marga Kool en Jan Veenstra in het avondvullende programma Taanden van de tied.

Sinds een paar jaar woont Geert Jan in Ossenzijl, net over de grens in Overijssel.

Geert Jan maakte een Drentstalige cd: Nog zoveul doen

Zie ook: www.geertjanbrader.nl