Margaretha Kleine

Margaretha Kleine is in de vroege jaren zeventig in Nieuwlande (Drenthe) geboren.

Drentse singer / songwriter

Margaretha Kleine Drentse artiesten Huus van de Taol

Margaretha Kleine is in de vroege jaren zeventig in Nieuwlande (Drenthe) geboren. Toen ze acht jaar oud was heeft ze gitaar leren spelen.

Het was pas veel later dat Margaretha eigen liedjes ging schrijven. Het allereerste Drentstalige nummer dat op single uitkwam was D’r is niks. Deze ballade werd zo goed ontvangen op (met name) de regionale zenders dat deze debuutsingel reden was om het album Drok op te nemen.

Margaretha werd gevraagd voor het voorprogramma van De Kast. Daniël Lohues benaderde haar voor het voorprogramma van hem en zijn Louisiana Bluesclub in De Oosterpoort in Groningen, later nog een keer in Grolloo.

Het debuutalbum Drok van de Drentse singer / songwriter werd opgenomen in de studio van Syb van der Ploeg en Nico Outhuijse (SYCO) in Leeuwarden. Begin 2008 kwam het album uit. Ook landelijk kreeg Drok aandacht. Zowel Radio 1 als 2 nodigden Margaretha uit te komen spelen in o.a Met het oog op morgen, Tros Muziekcafé en Cappucino. Veel van deze radio-optredens deed ze samen met Peter Deiman (percussie/drums) ook te horen op Drok.

In november 2011 ging Margaretha Kleine de studio in voor haar tweede Drentstalige album. Samen met muzikanten Peter Deiman (percussie/drums) en Richard Zoer (bassist) is gewerkt aan een puur en akoestisch klinkend album, dat de naam Thuus kreeg.

In het voorjaar van 2018 werd de singel De Planeet uitgebracht, ook onder eigen beheer. Het componeren van nieuw werk met eigen Drentstalige liedjes blijft een nimmer stoppend proces.
Zaterdag 21 september 2019 heeft Margaretha de singel Ieje en ik uitgebracht. Voorlopig zal deze splinternieuwe singel alleen op de diverse regionale radiostations te horen zijn. De singer-songwriter kiest er bewust voor om deze nieuwe song niet op de gebruikelijke kanalen te zetten. Er moet tenslotte ook wat te beluisteren blijven op een eventueel derde album van deze artieste.

Tot slot kan vermeld worden dat Margaretha Kleine ook optreedt met de band Two dollar Tuesday en dat doet ze samen met Sanne Vinke (bas en zang), Marije Hoekstra (drums en zang) en Hanneke Vinke (gitaar en zang).

Discografie:

  • Drok (2008)
  • Thuus (2011)
  • De Planeet (singel, 2018)
  • Ieje en ik (singel, 2019)

Zie ook: www.margarethakleine.nl